Profilni sistemi

Kao nasljednika diljem svijeta poznatog prvog sistema parketnih profila, PPS-384 razvijenog 1987. godine, Kűberit je predstavio po prvi put XXL verziju etabliranog PPS-Champion sistema, kod kojeg je područje visinskog podešavanja povećano za više od 22 %.

Novitet „PPS-Champion XXL“ koristi se uglavnom kod polaganja parketa ili masivnih drvenih daski, kako bi se prirodnom materijalu drvetu osiguralo dovoljno dilatacijskih fuga. Sistem je koncipiran za visine podne obloge od 7 – 18 mm te ga karakteriziraju tri bitne prednosti proizvoda: dilatacijska fuga povećana za +13 % iznosi sada 17,5 mm, uporaba torx-vijaka kao i pojačanje u upuštenom bušenom otvoru koje osigurava sigurnu poziciju vijka te sprečava eventualni kosi položaj vijka prilikom učvršćivanja profila. Takvi Basis- i Top-profili postojećeg sistema „PPS Champion XXL“ nude se na tržištu kao prilagodni, priključni i prijelazni profili u decentnim optičkim izvedbama, primjerice aluminij eloksirani polirani, srebro, zlato, pijesak, bronca te kao nehrđajući čelik.

Isporučuje se u dužinama 0,90 m i 2,70 m. Specijalno za laminatne podove proizvođač je predstavio i novitet „PPS-AS“ (Allrounder Small), koji predstavlja nasljednika ranijeg „PPS-384 L“ profilnog sistema. „PPS-AS“ pogodan je za visine podne obloge od 5 – 11,5 mm i nudi se u istim dužinama i optikama površine kao i „PPS-Champion XXL“. I „PPS-AS“ optimiran je za 7% veće dilatacijske fuge u odnosu na prethodni sistem, zatim uporabom torx-vijaka i pojačanjem bušenog otvora. Kod obadva profilna sistema područje primjene može se proširiti patentiranim, zaštićenim PPS-podizačem. Pomoću adaptera od plastike ojačane staklenim vlaknima moguće je povećanje baznog profila od +5 mm/10mm. http://www.kueberit.com