Prolaz projektu “Ninsko blato”

NIN – Nakon Ministarstva prostornog uređenja, i Gradsko vijeće Nina dalo je suglasnost na detaljni plan uređenja budućeg zdravstveno-lječilišnog centra vrijednog 40 milijuna eura

U četvrtak navečer održana je sjednica ninskoga Gradskog vijeća. Pozivu predsjednika Frane Stošića(HNS) odazvalo se 11 vijećnika, dok se njih četvorica Joso Štulina, Mile Predovan i Zdenko Kojić iz oporbenog SDP-HSS-a i Veljko Šalov iz HDZ-a nisu pojavili u Gradskoj vijećnici. Prva točka dnevnog reda, ujedno i najvažnija, bila je posvećena detaljnom planu uređenja budućega zdravstveno-lječilišnog centra “Ninsko blato” vrijednog 40-ak milijuna eura. O svim značajkama ovog strateškog dokumenta vijećnicima je detaljno i u tančine elaborirao predstavnik tvrtke izrađivača plana zadarskog “Acesa” dipl. ing. arh.

Pavlaković. Nakon opširne i temeljite rasprave dizanjem ruku vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o prihvaćanju plana, na što je ne krijući zadovoljstvo nazočni gradonačelnik Emil Ćurko HDZ rekao kako je ovim činom grad Nin svoje obveze glede projekta “Ninsko blato” u potpunosti ispoštovao, dodavši kako je sada na potezu investitor norveška tvrtka “Norlandija Omsorg”. U nastavku je bez većih primjedbi prihvaćeno izvješće Državne revizije proračuna Grada Nina za 2004. godinu, kao i rebalans ovogodišnjeg proračuna koji će nakon ovog čina na koncu ove godine iznositi 21,1 milijun kuna.

S obzirom na to da je novo Gradsko poglavarstvo pred sebe postavilo zadatak žurne provedbe izbora za nova vijeća mjesnih odbora, koji će se, kako se čulo, održati početkom mjeseca rujna, Vijeće je u tom pravcu imenovalo izborno Povjerenstvo u koje su izabrani Frane Stošić, predsjednik, te Božidar Tartaro i Aldo Zekanović. Imenovani su također i članovi Skupštine Gradskog komunalnog poduzeća “Komio”. Na prijedlog Božidara Tartara u to su tijelo pored već imenovanih poglavara Svetka Stulića, Ringa Božića i Ivice Glavana, od strane Vijeća izabrani Marijo Milutin, Frane Vukić, Aldo Zekanović i Tomislav Ćurko. Tijekom aktualnog sata nezavisnog Gorana Kapovića iz Nina zanimalo je kad će se krenuti s izgradnjom nove školske zgrade u Ninu. Lenko Škibola (HSP) iz Grba je upozorio na sve jače bujanje divljih deponija, te je pitao kada će se sanirati jedno od najvećih divljih odlagališta Bajer u Grbama. Nezavisni Frane Vukić iz Vrsi je iznio svoje nezadovoljstvo glede prijedloga naziva ulica i trgova u Vrsima, koji je, kako je rekao, predložio bivši MO Vrsi, te je s time u svezi upitao je li taj prijedlog dobio zeleno svjetlo.

Gradonačelnik Emil Ćurko je glede izgradnje nove škole u Ninu obznanio kako je u proteklih 40 dana od kako je on izabran za gradonačelnika, u tri navrata vodio razgovore o toj temi u Uredu za školstvo Zadarske županije te u Ministarstvu prosvjete i sporta RH u Zagrebu. – Imamo čvrsta jamstva da će gradnja krenuti početkom jeseni – kazao je Ćurko. Što se pak tiče divljih deponija, taj ćemo problem početi rješavati u najskorije vrijeme i to uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti RH – objasnio je gradonačelnik Ćurko, zaključivši na kraju kako će novi MO Vrsi morati dati novi prijedlog naziva vrških ulica i trgova. Branko BOŽIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr