Proširene građevinske zone u rubnim dijelovima Osijeka

Osijek – Gradsko poglavarstvo Osijeka na jučerašnjoj je sjednici prihvatilo prijedlog prostornog plana uređenja Osijeka koji je izradio Zavod za urbanizam i izgradnju.

– Tijekom javne rasprave o ovome prijedlogu najviše je primjedbi bilo na proširenje građevinskih područja i većina njih je prihvaćena. Tako su građevinske zone proširene na području Josipovca, Višnjevca zapadno od željezničke pruge, Podravlja, produžetka Ulice Josipa Reiha Kira te rekreacijskog prostora uz ulicu Svetog Leopolda Bogdana Mandića. Izmjena je u zonama građenja bilo i u istočnom dijelu Osijeka za potrebe gospodarstva, odnosno gradnje pročištača otpadnih voda Šećerane. Odbijeno je proširivanje zona građenja u Tvrđavici, jer je taj prostor rezerviran za buduće širenje grada u sklopu koncepcije razvoja Osijeka, moglo se čuti na sjednici. Tijekom ove godine Grad namjerava sagraditi dvije zgrade sa po 26 stanova na Uskim njivama te završiti uređenje dvaju stanova u Tvrđi, a za izvođače radova vrijednih 14 milijuna kuna izabrani su “Kurtić Trade” i “Gradnja”.

Nakon zaključenja ugovora sa zagrebačkom tvrtkom “Europlakat-proreklam”d.o.o. u Osijeku će uskoro biti postavljeno pet novih, modernih kontejnera za sortiranje otpada (plastika, staklo, metal, papir, lijekovi i baterija)i to na Trgu bana Jelačića, Trgu Lavoslava Ružičke, Trgu slobode, Benešićevom prolazu te Trgu Ivana Pavla II. kod osnovne škole. Nakon deset godina specijalni će kontejneri, na kojima će biti moguće i oglašavanje, postati vlasništvo grada. Poglavarstvo je na kraju sjednice prihvatilo s 200.000 kuna sufinancirati izradu projektne dokumentacije za gradnju treće hale Poduzetničkog inkubatora BIOS te izdvojiti dodatnih 129 tisuća kuna za uređenje prostora ove institucije. Autor: E.SOUDIL Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>