Protiv skupog benzina biciklima ili ugradnjom plina?

OSIJEK – Hoće li cijena barela sirove nafte prijeći stotinu dolara, hoće li cijena litre benzina u Hrvatskoj dosegnuti deset kuna? Na ta pitanja nije lako odgovoriti no, jedno je jasno – cijene će se sigurno dalje povećavati.

Koliko su se današnje cijene još donedavno činile nevjerojatnima dokazuju i neispunjena obećanja hrvatske Vlade. Još prije pola godine država je najavljivala smanjivanje trošarina ako benzin probije granicu od osam kuna za litru, ali kada se to praktično već dogodilo, nije poduzela ništa osim što zasad privremeno ne dozvoljava Ini da prijeđe “magičnu granicu”. Građanima zasad preostaje samo nemoćno čekati nova poskupljenja, slušati premijerove savjete o tome koliko se osoba treba voziti u automobilu, te vrlo ozbiljno razmišljati o vožnji biciklom, ili ugradnji plina u svoj automobil. “Ne znam zapravo što bih vam rekao.

Danas se bez automobila na poslu, ali i privatno, u gradu doista ne može normalno živjeti, ali cijene benzina su takve da sve veći dio obiteljskog kućnog budžeta otpada upravo na tu stavku, što je sve teže izdržati. Iako smo se odnedavno smijali idejama o odlasku na posao biciklom, to mi više uopće ne izgleda kao nešto na što doista neću uskoro biti prisiljen”, rekao nam je jučer jedan od naših sugrađana, tenkirajući gorivo u spremnik svog automobila. I izdvajajući, za to, naravno, popriličan iznos. I on spominje varijantu s plinom kao jednu od onih o kojima se u Osijeku sve više govori, ali i radi. Naime, za ugradnju plina u automobil, što postaje sve unosnije zanimanje, danas se već mora – i čekati.