Protuprovalna vrata, sigurnost plus komfort

Glavna vrata mogu biti:Transparentna, odn. predstavljati stakleni okvir na objektu. Dijelom transparentna, odn. dijelom ostakljena, a drugim dijelom u cijelosti zatvorena i treća mogućnost Puna, potpuno zatvorena, odn. izvedena bez ikakvih ostakljenja

Kod planiranja potrebno je razmisliti i o praktičnoj svrsi koju ispunjavaju vrata – zaštiti od vjetra i kiše. Materijal od kojeg su vrata izrađena treba biti isti kao i materijal od kojeg su izrađeni prozori.

Postoje vrata izrađena od drveta, čelika, pocinčana ili emajlirana, aluminijska, od lijevanog metala ili plastike s postojanom zaštitom njihove površine. Elemente vrata moguće je izraditi u masivnom obliku i sa zaštitom od različitih vanjskih utjecaja i to od aluminija, čelika – prevučenog obojanom plastikom – željeza, mesinga ili lijevanog metala.

Na protuprovalnim vratima nalaze se cilindrične brave ili specijalne brave kao i „špijunka“. Brave i specijalni sigurnosni dodaci na vratima služe kao sigurnosna mjera i štite od neovlaštenog ulaska drugih osoba. Razlikujemo: Specijalne brave s višestrukim zatvaračima.

Cilindrične brave ili „cilindre“ različite duljine s obzirom na debljinu samih vrata. Od provale zasigurno štiti ugradnja ovakvih cilindričnih brava.Brave s elektronskim „codom“ moderan su i suvremen oblik zaštite vrata od provale i ovakva vrata otvaraju se pomoću ključa u koji je ugrađen kodirani „chip“ ili se otvaraju „chip-karticom“.

Ovlašteni distributeri mogu Vas više informirati o ovoj temi i zasigurno su kompetentan i pouzdan partner kad je riječ o ugradnji protuprovalne zaštite na vrata.

]]>