Prvi za rekonstrukciju hotel »Kvarner«

OPATIJA – Opatijski hoteli »Admiral« i »Istra« dobili su, nakon najnovije kategorizacije hotelskih objekata opatijskih Liburnia riviera hotela što je ovih dana u završnoj fazi, po jednu hotelsku zvjezdicu više nego što su imali prošle godine.

»Admiral« je nakon rekonstrukcije i modernizacije izvršene proteklih zimskih mjeseci postao četverozvjezdani opatijski hotel, a »Istra« je dosadašnjim dvjema zvjezdicama pridodala još jednu. Prema riječima predsjednice Uprave LRH mr. Mirjane Mogorović, većini ostalih hotela potvrđene su dosadašnje zvjezdice s time što je nekima poput, na primjer, »Kvarnera« i »Palace-Bellevue«, dan rok od 60 dana da uklone od komisije za kategorizaciju uočene nedostatke kako bi mogli zadržati na svojim pročeljima po tri sadašnje zvjezdice, odnosno sadašnji broj zvjezdica. Očekuje se da će i hotel »Belvedere« zadržati dvije zvjezdice, iako ima problema s njegovom depandansom u koju već godinama nije ništa ulagano pa je ona sve bliže jednoj hotelskoj zvjezdici. Nakon posljednje sjednice NO-a predsjednik tog tijela i državni tajnik za turizam Zdenko Mičić najavio je mogućnost da će među prvim objektima za rekonstrukciju i modernizaciju biti najstariji opatijski hotel »Kvarner«, koji je prema još uvijek važećem Strateškom planu razvoja LRH do 2010. godine na spisku objekata za dokapitalizaciju ili prodaju.

Prema njegovim riječima, ulaganja u »Kvarner« mogla bi početi čim se realiziraju prodaje nekoliko lovranskih smještajnih objekata, ali će prethodno sigurno trebati i promijeniti navedeni strateški plan. Nešto više na tu temu moći će se saznati tijekom lipnja do kada novoizabrano čelništvo, odnosno tročlana Uprava LRH, mora za sjednicu NO-a pripremiti program i plan rada do kraja tekuće godine. Ivo KIRIGIN Izvor: Novi list www.novilist.hr

Drvene kuće – Gradimo.hr

]]>