Puljanka gradi stanove i poslovnu zgradu

PULA – Već duže vrijeme na pulskoj obilaznici može se vidjeti plakat kojim se oglašava prodaja stanova u Valdebeku. To možda i ne bi bilo ništa čudno da stanove ne prodaje – Puljanka.

Osim što je poznato da je dugo godina imala problema u poslovanju, Puljanima je poznata i po svojoj osnovnoj, trgovačkoj djelatnosti. Od predsjednika Uprave Zorana Vencla saznali smo, međutim, da je odluku o takvom korištenju resursa Uprava donijela praktično već prvog dana svog rada prije pet godina. – Prepoznali smo neiskorištenost resursa kojima je Puljanka raspolagala te smo donijeli odluku da krenemo sa stanogradnjom. Nije logično da se na površini od dvije tisuće četvornih metara koristi svega stotinjak kvadrata za market, a da ostalo stoji neiskorišteno. Stoga smo iskoristili ono koje nam je bilo na raspolaganju i izgradili stambeno-poslovni objekt na našem zemljištu u Valdebeku. Tako će na 200 četvornih metara i dalje biti market, na još toliko bit će ugostiteljski objekt, dok su ostalo stanovi.

Dosad smo prodali sedam stanova, a ostalo ih je još pet, pojasnio nam je Vencl. U Puljanci su odlučili isto napraviti i na Velom Vrhu. Tamo je naime dugo godina bio prizemni dućančić, no proteklog je proljeća srušen i na njegovom je mjestu počeo nicati novi objekt. Kako kaže Vencl tu će, za razliku od Valdebeka, biti poslovni objekt. – U prizemlju će i dalje biti trgovina, ali veća nego prijašnja, a na 200 kvadrata u nastavku prizemlja bit će ljekarna, za što je ugovor već i potpisan. Iznad toga bit će dva kata od po 300-tinjak kvadrata te potkrovlje od 40 kvadrata. Što će tamo biti još nije definirano, ali mogu sa sigurnošću reći da će se raditi o prodaji robe široke potrošnje, u vezi s preuzimanjem Istre i njihovog asortimana, rekao je na kraju Vencl. S. Z. T. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr