Razumijevanje današnje suvremene kulture stanovanja i trendovi

VELENJE – Danas se životni stilovi mijenjaju brže nego nekada. Mijenjaju se kupovne i prehrambene navike ljudi, stanovništvo Europe stari, mlađi osnivaju obitelj u tridesetim godinama, značaj karijere sve je prioritetniji.

Sve se to odražava na promijenjenom prostornom raspoređivanju stambenih površina i samoj kulturi stanovanja. Kuhinja postaje otvoren i povezan stambeni prostor, integriran u dnevni boravak gdje se obitelj i prijatelji okupljaju i druže. Sve ove promjene utječu na razvoj i oblikovanje aparata od kojih očekujemo da nam olakšaju svakodnevne rutinske poslove i uljepšaju život. Kućanski aparati su sve uočljiviji a njihov izgled sve važniji. Kao proizvođaču, Gorenju je važno da bude svjestan tih promjena i da na njih pravovremeno reagira.

Razvojni odjel u matičnom poduzeću u Velenju, kao i zaposlenici u 47 društava po cijeloj Europi, uvjeren je da je prednost Gorenja u inovativnosti i u razumijevanju dizajna kao ključne točke razlikovanja. Pritom je važno da se pod dizajnom ne razumiju samo oblici već potpuna funkcionalnost i povezanost oblika i djelovanja koja može promijeniti aspekte modernog stanovanja.

]]>