Rimac prodao Slavoniju DI bez znanja Zovka?!

SLAVONSKI BROD – Nakon postizborne trgovačke atmosfere, brodski politikanti u javnost su pustili novu priču koja bi trebala hraniti tračerske skupove.

Lokalni tjednik objavio je nepotpisan tekst o navodnoj tajnoj prodaji Slavonije DI. Tvornica i atraktivno zemljište u njenom vlasništvu navodno su prodani krajem lipnja. Prodaju je, tvrdi se, obavio Ivan Rimac, jedan od suvlasnika, a bez znanja svog partnera Jerka Zovka. I dok u Slavonskom Brodu nema nikoga tko bi povjerovao u takvu mogućnost, sam Zovak na upit da li se takvo što može dogoditi odgovara kako za javnost neće ništa govoriti dok ne razjasni cijelu situaciju. To bi trebalo biti u petak, 2.rujna, na skupštini tvrtke. Zovak kaže kako ništa ne zna ni o novom vodstvu tvrtke. I dok jedni likuju nad “izigranim” Zovkom, u “dobro obaviještenim” krugovima kažu kako je ovo samo jedan od unaprijed planiranih poteza. Nakon što je financijski krahirala, Slavonija DI našla se na javnoj prodaji, navodno po vrlo povoljnoj cijeni.

Koju su, priča se, novi vlasnici ubrzo kompenzirali prodajom zemljišta na atraktivnim lokacijama za gradnju trgovačkih lanaca. Navodna prodaja trebala bi biti završnica i izvlačenje iz igre uz dobar profit. “Energično se protivim bilo kakvim špekulacijama, pogotovo vezanim uz moje ime”, odlučan je Jerko Zovak. Ne želeći odgovoriti ni na dodatno pitanje o postojanju pravne mogućnosti da partner proda tvrtku mimo njegova znanja. Slučajem Slavonije DI, bude li odgovornih u lokalnoj i državnoj vlasti, mogla bi se baviti i tijela koja brinu o redu, miru i zakonu, jer navodno Grad osporava prodaju dijela zemljišta. Međutim, gradonačelnik Mirko Duspara jučer je rekao kako o ovoj temi do sada nije bilo riječi, a nije na dnevnom redu ni sljedećeg poglavarstva. Autor: M.VRKLJAN Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr