Ruši se dograđeni dio medulinskog hotela »Minerva«

PULA – Viša građevinska inspektorica Ana Skol je prije desetak dana donijela zaključak o dozvoli izvršenja za rušenje bespravno sagrađenog dijela medulinskog hotela »Minerva« u vlasništvu istoimene tvrtke kojoj je na čelu pulski poduzetnik Albert Faggian.

Zbog nezakonite gradnje inspektorica je naložila rušenje dijela hotela koji se sastoji od dvije građevine zajedničke tlocrtne površine od 295 četvornih metara. S obzirom na to da je tvrtka koju vodi Faggian izgradila četiri etaže, ukupni broj četvornih metara čije je rušenje naložila inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva iznosi 1.180 metara. Ukoliko pak taj broj pomnožimo s cijenom prosječnog stambenog metra u Medulinu, dolazimo do fascinantnog iznosa od 13 milijuna kuna koje će tvrtka Minerva izgubiti ukoliko dođe do rušenja. – Izvršenje će se provesti nakon 15. veljače 2006. godine putem druge osobe ručno, strojno i po potrebi eksplozivom a provedbu će osiguravati ovlašteni službenici policije. Poziva se izvršenik da do 15. veljače ukloni sve pokretne stvari i vrijednosti iz navedene građevine, zaključila je Ana Skol uz podsjećanja da troškove rušenja plaća tvrtka Minerva, kao i da žalba na odgađa izvršenje.

Uvidom u vlasnički list vidljivo je da je nad cjelokupnom imovinom tvrtke Minerva u Medulinu upisano pravo zaloga u iznosu od 1,7 milijuna eura u korist tvrtke Andre u kojoj je također direktor Albert Faggian. – Ako bude trebalo rušiti, sigurno ćemo rušiti, ali o tome je još uvijek malo prerano govoriti, izjavio je jučer Albert Faggian uz objašnjenje da još nije imao vremena pažljivije pročitati zaključak o dozvoli izvršenja za rušenje »Minerve«. – Tek nakon toga donijet ćemo odluku o tome kako ćemo se postaviti u vezi s dokumentom koji spominjete, zaključio je Faggian. Dražen MAJIĆ Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>