Sanacija gotova krajem listopada

PAG – Učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca početak će školske godine dočekati bez mogućnosti normalnog održavanja nastave tjelesnog odgoja.

Sportska dvorana, u čije su uređenje utrošeni silni novci, nije u funkciji. Potpuno je obnovljena prije dvije i pol godine, a u studenom 2003. godine je, uz veliki defile političara, svečano otvorena. Ali, samo dva mjeseca poslije, dvorana je zatvorena. Nakon prve kiše voda je prodrla u unutrašnjost dvorane zbog čega se podigao tek stavljeni parket. Od tada nova dvorana nije u funkciji. No, nešto bi se ipak moglo promijeniti na bolje. Ravnatelj paške osnovne škole prof. Vlatko Majić kaže kako je raspisan natječaj za najpovoljnijeg ponuđača koji će biti završen koncem kolovoza.

Mislili smo da će radovi na sanaciji dvorane krenuti odmah nakon raspisanog natječaja, međutim, nije se krenulo zbog turističke sezone — kaže prof. Majić. Ministarstvo prosvjete je odobrilo milijun i pol kuna za novu sanaciju, a po njihovoj preporuci, ponude koje su pristigle na natječaj otvorit će se koncem kolovoza. Rok za završetak radova na sanaciji je dva mjeseca, pa bi dvorana mogla biti osposobljena za održavanje tjelesnog odgoja krajem listopada ili početkom studenoga. Nastava tjelesnog odgoja će se i dalje održavati u za to posve neprikladnim uvjetima, usprkos milijunima kuna koji su utrošeni u uređenje dvorane. Josip PORTADA Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr