ŠIMIĆ: Umjesto 36 milijuna kuna gubitka prikazali dobit

SLAVONSKI BROD – Da, dali smo nalog Upravi da u Državnom odvjetništvu pokrene pitanje odgovornosti bivše uprave (Dragan Marčinko, sada predsjednik Uprave Belja, i Mandica Ciprić, članica Uprave Vaba banke, nap. a.)

Zbog lažnog prikazivanja poslovnih rezultata za 2003. godinu, čime je obmanula Nadzorni odbor, vlasnike “Đure Đakovića” i javnost, potvrdio nam je jučer Jozo Šimić, član Nadzornog odbora Holdinga “Đuro Đaković”. Šimić je ponovio ono što je večer prije rekao u emisiji lokalnog SBTV-a o sadašnjosti i budućnosti tvrtke. – Prikazali su dobit od 1,75 umjesto gubitka od 35,9 milijuna kuna, koji je utvrdila neovisna revizorska kuća “Revicon” iz Zagreba pa smatramo da tu ima i elemenata kaznene odgovornosti. Nije to jedina inkriminacija koja im se pripisuje, u pitanju su i milijunske pozajmice, što također pripada u nesavjesno poslovanje – kazao je Šimić. Šimić je na lokalnom SBTV-u potvrdio i sugestivno pitanje gledatelja da su Marčinko i Ciprić zbog prijevremena raskida menadžerskih ugovora “inkasirali” po 500.000 kuna otpremnine. – Raskid je bio sporazuman, a naknade ugovorene. Tada još nismo znali za lažni prikaz poslovanja u 2003., ali i uz to, čini mi se, teško je osporiti te naknade. Možda se može samo govoriti o odšteti zbog nesavjesnog poslovanja i lažnih prikaza rezultata, ako to potvrde i pravosudni organi – zaključio je Šimić. Autor: Z.MATIČIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

CIPRIĆ: Ostajemo pri svom izvješću

Dragan Marčinko, bivši predsjednik Uprave “Đure Đakovića”, odnedavno prvi čovjek “Belja”, jučer nam zbog brojnih poslovnih obveza nije bio dostupan. Njegova prva suradnica iz dana u “Đ. Đakoviću”, danas članica Uprave Vaba banke, Mandica Ciprić kaže kako “to jednostavno nije istina”. “Mi ostajemo pri svom izvješću za 2003. godinu. Tvrdnje da su rezultati namješteni, više govore o onome tko ih je izrekao nego o stvarnom stanju, koje je takvo kakvim smo ga prikazali. Imala sam dosta obveza pa se još nisam čula s kolegom Marčinkom, a i on je na novom poslu jako zauzet pa ćemo tek vidjeti hoćemo li se i mi oglasiti na konferenciji za novinare ili poduzeti i nešto konkretnije. Javno izrečene te ‘optužbe’ grdo zvuče, ali me ne opterećuju previše jer znam da nisu točne”, kazala nam je jučer Mandica Ciprić.

Kuhinje

]]>