Smijenjena direktorica Osječkog sajma

OSIJEK – Nova direktorica Osječkog sajma je Ines Teskera, 29-godišnja diplomirana ekonomistica iz Osijeka. Na tu ju je dužnost, koju je do sada obavljala Nada Maglaić, prije dva dana imenovao Nadzorni odbor, kojim predsjeda Krunoslav Ižaković.

Želja je nove gradske uprave poboljšati gospodarske aktivnosti, samim time i poslovne rezultate Osječkog sajma. Imamo viziju razvoja Sajma, a nova direktorica je mlada osoba, spremna za dokazivanje. Od nje očekujemo puno toga – kazao nam je jučer Ižaković. Nova direktorica, pak, odgovara kako će ona svu svoju energiju uložiti u razvoj Sajma.

Imam puno volje i energije, nastojat ćemo da Osječki sajam dobije puno veće značenje, i u regiji i u cijeloj Hrvatskoj. Pratila sam Sajam kao i svaki građanin, a moj je dojam da može puno više napraviti – kazala nam je Teskera, koja na novom radnom mjestu počinje raditi u srijedu.

Nada Magalić na čelo Osječkog sajma stigla je 2001. godine. Svojih pet godina na čelu te gradske tvrtke ocjenjuje izuzetno pozitivnima. – Godine2001. zatekla sam firmu gubitaša, s jako lošim rejtingom. Nakon pet godina rada, rejting tvrtke izuzetno je popravljen, dapače Osječki sajam danas zauzima značajno mjesto među hrvatskim sajmovima. Međutim, rad i rezultat danas nisu kriteterij za radno mjesto. Rezultati su bili evidentni, no takva je politika vlasnika – kazala nam je Maglaić, koja, inače, ostaje zaposlena u tvrtki. Inače, posljednji održani sajam je Osječki jesenski sajam, a sljedeći na redu je Osječki proljetni sajam. On se održava u prvom tjednu ožujka 2006., pa novoj direktorici ostaju četiri mjeseca za pripremu. Autor: M.MIHALJEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>