Španjolska tvrtka Roca kupila Inker

Španjolska tvrtka Roca kupila je od bivšeg vlasnika Lasselsbergera 97,06% dionica Industrije keramike i porculana Inker Zaprešić, a kupoprodaja će se realizirati u četvrtak 11. svibnja, objavljeno je na konferenciji za novinare. Preostalih 2,94% dionica nalazi se u vlasništvu malih dioničara kojima će Roca predstaviti svoju ponudu za otkup tijekom ovog mjeseca. O vrijednosti transakcije vodeći ljudi Inkera i Roce nisu željeli govoriti.

"Ova transakcija omogućit će daljnji razvoj tvrtke Inker te još bolje odnose s njezinim distributerima radi proširenja asortimana proizvoda i pouzdanosti opkrbe”, rekla je predsjednica Uprave Inkera Ljerka Cerc. Dodala je kako je Inker od 1997. do sada dva puta mijenjao vlasnike, ali kako su to sve bili financijski, a ne strateški investitori što Roca u svakom slučaju jest. "Činjenica da je Roca najveća svjetska kompanija koja se bavi proizvodnjom opreme za kupaonice jamac je dugoročnog i stabilnog rasta Inkera", zaključila je Cerc. Kako je rečeno, ulaskom u Roca Grupu, Inker će imati potporu u širenju asortimana proizvoda iz djelatnosti Grupe.

Roca će i nadalje razvijati tvornicu u Zaprešiću u skladu s dugogodišnjim iskustvom stečenim u proizvodnji u raznim zemljama svijeta. Također, Roca Grupa će osigurati kontinuirani razvoj novih proizvoda i dizajna te osigurati daljnji razvoj proizvoda u smislu unapređenja kvalitete proizvoda u svakom pogledu. Želja je novih vlasnika da prihodi zaprešičke tvrtke u sljedeće tri godine porastu 30 posto. Tvrtka Roca je globalna tvrtka na području proizvodnje opreme za kupaonice, sa sjedištem u Barceloni, Španjolska, a cilj joj je postati najveći isporučitelj opreme za kupaonice na svjetskom tržištu. Roca je trenutno komercijalno prisutna u više od 80 zemalja s prometom od 1,7 milijarde Eura.

Tvrtka ima 48 proizvodnih pogona u 18 zemalja i nastavlja sa širenjem svojih djelatnosti po cijelom svijetu. Tvrtka Inker smještena je u Zaprešiću i vodeći je proizvođač na području tržišta bivše Jugoslavije sa svojom sanitarijom i porculanskim posuđem. Tvrtka je snažno prisutna na hrvatskom, bosansko-hercegovačkom, srpskom i slovenskom tržištu, te pored toga izvozi svoje proizvode u 22 zemlje. Promet tvrtke Inker je 15 milijuna eura, a zapošljava 730 djelatnika. (Bankamagazin)

]]>