Spomenik na čekanju

ŽUPANJA – Iako su za gradnju spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ishođene sve potrebne suglasnosti, građevinska dozvola još uvijek se čeka.

“Pomaka nema, kao ni objašnjenja gdje je zapelo, iako smo do sada dobili brojna obećanja kako će građevinska dozvola biti što skorije riješena”, kaže Ivo Grgić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Županje, nezadovoljan što vrijeme prolazi, a nije se daleko odmaklo od pripremnih radnji. Naime, spomen-obilježje planira se graditi u parku ispred tzv. Županijske zgrade, na raskrižju Strosmayerove i Ulice dr. Franje Račkog, a upravo nedavno donesene izmjene i dopune PUP-a Blok-centra predvidjele su gradnju. Zemljište od 320 kvadrata Vukovarsko-srijemska županija prenijela je u vlasništvo Županje, osiguran je i dio potrebnih financijskih sredstava, no početak radova “koči” građevinska dozvola.

Unatoč svemu, iz Koordinacije udruga najavljuju intenzivnije promidžbene aktivnosti, jer preko letka i posebnih uplatnica pozvat će građane, poduzetnike, gospodarstvenike, institucije, ali i udruge da financijski pomognu izgradnju spomen-obilježja. Dobrovoljni prilozi uplaćivat će se na žiro-račun HVIDR-e Županja, jer upravo zbog nedostatka financijskih sredstava tražit će se pomoć šire društvene zajednice. “Koordinacija udruga objedinila je šest udruga dragovoljačke, stradalačke i braniteljske populacije i izgradnja spomen-obilježja naš je prioritet”, zaključuje Ivo Grgić, predsjednik Koordinacije, dodajući da će čelništvo Koordinacije učiniti sve kako bi radovi što prije počeli. Autor: Z.KNEŽEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>