Stanovi idu u najam!

VUKOVAR – Vođeno odlukom Vlade o darovanju državnih stanova braniteljima i članovima obitelji poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, čelništvo Vukovara odlučilo je braniteljskoj populaciji darovati gradske stanove i kuće, pod uvjetom da su evidentirani kao korisnici tih stanova i kuća te da u svom vlasništvu nemaju drugih nekretnina na području Hrvatske.

Točna brojka ovakvih korisnika u Vukovaru za sada je nepoznata, jer se od 600 gradskih stanova dio neće niti obnavljati, dok je najveći broj useljenih dodijeljen nositeljima stanarskog prava iz 1991. godine. U svezi s tim , dogradonačelnik Vukovara Vladimir Emedi predložio je da se napravi evidencija korisnika gradskih stanova te da se donese odluka o naplati najma. “Mi to moramo učiniti i vjerujem kako ćemo već od idućeg mjeseca započeti rješavanje tog problema.

Od naplate najma imat će koristi i Grad, odnosno naš proračun, a istodobno ćemo i stanarima omogućiti da konačno riješe pitanje vlasništva”, kaže Emedi, dodajući kako informacije kojima raspolaže kazuju da će na jesen i država pokrenuti ovaj problem s mrtve točke, kada je riječ o stanovima u državnom vlasništvu. Hoće li doista tako i biti, znat će se vrlo brzo, jer iako se s vremena na vrijeme mjerodavni oglase po tom pitanju, uvijek se dođe do zaključka kako ima “papiroloških” prepreka, a od građana Podunavlja traži se još malo strpljenja. Svima je jasno da drugog izbora ni nemaju, nego im preostaje i dalje čekati i nadati se kako će im uskoro biti ponuđeno sklapanje ugovora o najmu, kao preduvjet za otkup stanova. Autor: D. KORPOŠ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr