Stigle tri ponude za kupnju »Pagplastike«

PAG – Na Trgovačkom sudu u Zadru održana je skupština vjerovnika paškog poduzeća »Pagplastika« na kojoj je obznanjeno da su za kupnju tog, nekada vrlo uspješnog poduzeća, stigle tri ponude.

Poslali su ih Ante Fabijanić-Njekulin, poduzetnik iz Paga, Ante Ljubičić, hrvatski državljanin koji živi u SAD i Ante Rebić, poslovni čovjek koji je, navodno, već i prije pokazivao zanimanje za »Pagplastiku«. Kako smo neslužbeno doznali, konačna odluka o budućem vlasniku bit će donesena u ponedjeljak, 23. svibnja. Agonija »Pagplastike« traje već godinama, a problemi su kulminirali nakon provedenog postupka privatizacije, pri čemu je 70 radnika ostalo bez posla. No, sada se pojavila nada da bi »Pagplastika« ipak mogla ponovno oživjeti. Tko od kupaca što nudi, kakav projekt i program razvoja, više će se znati tek nakon konačne odluke Trgovačkog suda u Zadru, a zasad smo jedino uspjeli doznati da će paški poduzetnik Ante Fabijanić-Njekulin, ukoliko ju kupi, proširiti proizvodnju u »Pagplastici«, gdje se, kako nam je rekao, više ne bi proizvodile samo plastične cijevi, nego i drugi proizvodi koji su danas na tržištu vrlo trženi, poput čamaca i jahti.

Za to, naime, u tom poduzeću ima dovoljno potencijala. Čini se da je to adut na koji igra Fabijanić, a ta je informacija među mnogima u Pagu prihvaćena s velikim odobravanjem. Novi vlasnik »Pagplastike« morat će namiriti oko 6, 7 milijuna kuna raznih dugovanja. Nekadašnji radnici traže 1.500.000 kuna na ime zaostalih potraživanja, a ostalo potražuju osiguravajuće društvo i banke. J. PORTADA Izvor: Novi list www.novilist.hr

]]>