Stobrečani će na Magistralu

Split – Ako Agencija Eko-Kaštelanski zaljev prekorači i drugi zadani rok za završetak radova, Stobrečani će blokirati Magistralu, koja je posljednjih dana i bez prosvjeda u “blokadi”.

Rečeno je to na zboru mještana kojemu se odazvalo oko dvjesto Stobrečana. Prvotno je završetak radova na rivi bio najavljivan za sredinu svibnja, da bi se rokovi pomaknuli za 15. lipnja, iako tada počinje turistička sezona. Stobrečani će s blokadom pričekati do 20. lipnja, ovisno o nastavku radova na rivi, koja je, kako kažu, kao i čitavi Stobreč, ogledni primjer kako turističko mjesto ne smije izgledati na pragu sezone. No, nije problem samo u završetku radova već i u načinu njihova izvođenja, smatraju Stobrečani.

To se prije svega odnosi na nasipanje zemlje u stobrečkoj vali, kojom se ugrožava podmorje, zatim na miniranje, koje je prigodom radova na podmorskom ispustu uzrokovalo urušavanje stijena na plažu, koje opasno prijeti kupačima, a miniranjem su uzdrmane i kuće uz obalu. Direktor Agencije Eko-Kaštelanski zaljev Bogdan Ivančić tvrdi da će eventualna šteta na kućama biti nadoknađena ako postoje dokazi da su ih uzrokovali radovi Agencije, dodajući kako je prije početka miniranja obavljeno snimanje terena. Predsjednica Udruge Epetium Vesna Cokarić negira Ivančićevu izjavu ističući kako je Agencija pristupila snimanju tek nakon uzbune mještana, a ne prije početka miniranja, što im je bila zakonska obveza. I. DUJMOVIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr

Kupaonice

]]>