Studenti će postavljati pitanja Eliu Caccavale

U Napulju je rođen dizajner Elio Caccavale a poznat je sa znanstvenim istraživanjima u području  kombiniranje dizajna, biologije i bioetike. On je stvorio i interaktivne edukativne igračke i proizvode za eksperimentalne biologije i medicinski podpomognute oplodnje, te je promovirao partnerstva između umjetnika, dizajnera, nastavnika i znanstvenika. U četvrtak 27. rujna u 10 sati bit će na sajmu Cersaie  susret će se sa studentima i sudjelovati u drugom po redu fascinantnom susretu  “sat u obrnutom smjeru”, koja je sada  redovna značajka međunarodne izložbe keramičkih pločica i kupaonskog namještaja u Bologni.

Nakon posljednje dvije godine nastave s dizajnerima kalibra Enzo Mari i Alessandro Mendini, ove godine Cersaie se ponovno nudi mladim ljudima i daje priliku da svoja pitanja   jedanon od najoriginalnijih i visoko cijenjenih talijanskih dizajnera. Elio Caccavale će   pitanja zajedno sa učenicima iz srednje škole i studenatima Art Institute, dajući im jedinstvenu priliku da urone  sebe u dizajnerovu kreativnu filozofiju i otkriju kako njegovi projekti nastaju i razvijaju se.

Rođen je u Napulju 1975, Elio Caccavale studirao dizajn proizvoda na Glasgow School of Art, a zatim na Royal College of Art, gdje je stekao specijalistički studij dizajna proizvoda. Nekoliko njegovih najinovativnijih projekata su: komunalne vrste; Kućni ljubimci, eksperimentalni proizvodi istražuju etičke posljedice presađivanja životinjskih organa u ljude (2003); MyBio, obrazovni skup  mekim igračkama istražujući društvene, kulturne i osobne odgovore na čudna i različitost u ljudskoj biologiji i mogućih transhuman stvorenja (2005); Neuroscope, interaktivna igračaka povezana s kulturom stanica u mozgu, koji su zbrinuti u laboratoriju daleke  (2008), Buduće obitelji, zbirka eksperimentalnih proizvoda istražnog društvenom, kulturnom i etička pitanja oko podmognute oplodnje i surogat (2011).

Osim nastave na Glasgow School of Art, bio je osnivač i direktor magistar znanosti u dizajnu proizvoda na Sveučilištu Dundee i predavač na drugim prestižnim međunarodnim sveučilištima. Njegov rad je bio izložen u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, Design Museum (Trijenale) u Milanu, Muzej znanosti u Londonu i mnogim drugim muzejima. On je osnivač Elio Caccavale dizajn studia, koji se fokusira  posebice na istraživanjima u području elektronike i analize. Klijenti su Mattel i Dmagic Mobile Kina, naranče, France Telecoma, PBJ Japanu i LG Electronics.

Na predavanju će predstavit   Stefano Mirti, dizajner (Id-Lab) i predavač dizajna na Sveučilištu Bocconi u Milanu. Nakon prelaska iz Torina Veleučilišta, gdje je također na svojim istraživanjima napravio doktorat, preselio se u Japan kako bi napravio svoj post-doktorat na Sveučilištu u Tokiju. Potom je predavao na Tama likovnoj Akademiji likovnih umjetnosti u Tokiju. Radio je kao izvanredni profesor i voditelj izložbe u odjelu za interaktivni dizajn instituta Ivreji. Kao arhitekt je bio jedan od osnivača prakse Cliostraat, grupa arhitekata, umjetnika i fotografa kojima je preokupacija dizajn zgrada, parkovi, javne građevine i izložbene dvorane. Dobitnik je nagrade Europske arhitektonske nagrade tri puta (1995, 1997 i 2001) i njegov rad je bio izložen u Victoria & Albert muzeju u Londonu, trijenalu u Milanu, biennala u Veneciji Beijing First Biennale of Architecture.

For further information:
Andrea Serri
Cersaie Press Office
Tel. +39 0536 818111 – Fax +39 0536 806510
Mobile +39 348 1504905
e-Mail pressoffice@cersaie.it

http://www.cersaie.it