Stvoreni uvjeti za daljnje širenje Zone

BAKAR – Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas će u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu prisustvovati svečanosti otvaranja novoizgrađenih infrastrukturnih objekata na platoima B2.4, B5.1, B6.1 i A1, a radi se o pristupnoj cesti sa željezničkom iskrcajnom rampom i infrastrukturom za radni plato B2.4, pristupnoj cesti i vodovodu za radni plato A1, te pristupnoj cesti, vodovodu i kanalizaciji za radni plato B5.1 i B6.1.

Svečano presjecanje vrpce predviđeno je za 12.45 sati, a zahvaljujući izgrađenim objektima otvorit će se mogućnost daljnjeg širenja ovog gospodarskog subjekta značajnog ne samo za Grad Bakar, već i cijelu Primorsko-goransku županiju. Kako je istaknuo predsjednik Nadzornog odbora Inudstrijske zone Bakar Ante Milković, nakon niza godina poslovne stagnacije, danas Zona posluje i više nego pozitivno, uredno izvršava svoje obaveze, a i ostvarila je značajnu dobit u poslovanju. Danas postoji veliki interes gospodarskih subjekata za poslovanjem u Zoni što nam daje sigurnost da ona ima svoju budućnost, mišljenja je Milković. Predsjednik Uprave Industrijske zone Marijan Rošić ističe da je u izgradnju infrastrukturnih objekata tijekom 2004. godine uloženo 13 milijuna kuna, a za svih su devet objekata ishodovane uporabne dozvole.

– Ove su investicije realizirane vlastitim sredstvima te uz potporu Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Hrvatske, a da bismo osigurali stavljanje u funkciju novog zemljišta i dolazak novih korisnika u 2005. godini, izvršena je priprema i već je u tijeku izgradnja novih cesta i kanalizacije. Vrijednost radova je preko 10 milijuna kuna, a sredstva smo osigurali isključivo iz vlastitih izvora. Počeli smo i s pripremom sustava odvodnje poslovne zone R – 29 nakon čega će biti moguće Zonu širiti i na sjever, predviđa Marijan Rošić i važnim izdvaja činjenicu da je nakon više od 10 godina mirovanja i stagnacije, od 2003. godine do danas u Industrijskoj zoni aktivirano 200 tisuća četvornih metara zemljišta. U zoni su svoje proizvodne pogone otvorili Agregat, Marin trade, FINA, Holcim, Scania Hrvatska, Feros, Metis, Gec, HP, Hermes, Lagermax Timesped, Ivad, Kraning, Europametali, Ceste Rijeka. Helena FOGAS Izvor: Novi list www.novilist.hr

Centar za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

Budući da postoji veliki interes poduzetnika za manjim radnim površinama kojima Zona ne raspolaže, jer se njenim planom poslovanja ne može ići na čestice manje od 2 tisuće četvornih metara, Uprava kreće s realizacijom projekta za izgradnju centra za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Radi se o kompleksu površine oko 6 tisuća četvornih metara gdje će biti izgrađeno nekoliko manjih proizvodnih pogona s kancelarijama i skladištem koji će biti iznajmljivani zainteresiranim poduzetnicima. Do konca 2005. bit će ishodovana sva potrebna dokumentacija i odrađen dio zemljanih radova, dok će izgradnja kompleksa početi i završiti u 2006. godini.

Drvene kuće – Gradimo.hr

]]>