Subvencijama do očuvanja starih obrta

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik raspisao je natječaj za subvencioniranje tradicijskih dubrovačkih obrta u 2006. godini. Bit će odobreno 27 subvencija u mjesečnom neto iznosu od 2 tisuće kuna za obrtnike koji se bave deficitarnim obrtom.

Gradska uprava je i lani poticala 27 tradicijskih dubrovačkih obrta, radi njihova očuvanja zbog gospodarskog značenja te očuvanja identiteta područja i kulturne raznolikosti. Na natječaj se mogu prijaviti sve fizičke osobe sa stalnim prebivalištem u Dubrovniku, a vlasnici su obrta. Ponudi moraju priložiti obrtnicu, potvrdu o stalnom prebivalištu te potvrdu Hrvatske obrtničke komore o deficitarnosti obrta. Kriterij za odabir ponuditelja su deficitarnost i tradicija bavljenja obrtom, referencije, dosadašnji rezultati (izložbe, prezentacije i sl.), pripravnost ponuditelja da znanja prenese na nasljednike, izrađuje predmete za protokolarne potrebe Grada Dubrovnika, te povremeno organizira izložbe ili prezentacije proizvoda radi promidžbe obrtništva.

Pravo sudjelovanja imaju ponuditelji koji su podmirili svoje obveze prema Gradu Dubrovniku, koji zadržava pravo da ne zaključi ugovor o subvencioniranju ni s jednim ponuditeljem. Ponude s naznakom “Ponuda za tradicijski obrt – ne otvaraj” zaprimaju se u pisarnici Grada Dubrovnik, a s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju na adresu Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Grada Dubrovnika. Imenovano je i Povjerenstvo za provedbu natječaja, u kojemu su pročelnica za gospodarstvo i turizam Suzana Kosović, član poglavarstva za turizam Đuro Market te zamjenik gradonačelnice Pero Vićan. K. ŠUTALO Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

]]>