Sve na svom mjestu

GORENJE – Promišljena rješenja u unutrašnjosti oblikovana su u prepoznatljivom stilu i omogućavaju što veću iskoristivost prostora. Place’n’ Space podrazumijeva police u vratima prostora za hlađenje i zamrzavanje koje su prilagođene za pohranjivanje živežnih namirnica koje se češće upotrebljavaju.

U uspješno rješenje Place’n’ Space polica spadaju dvije vrste dubljih polica sa stražnje strane, u koje možemo smjestiti nezgrapne tetrapake i velike staklene posude, dok manje namirnice i posudice možemo smjestiti na pliću policu koje se nalazi s prednje strane te nosač za tube koji omogućava jednostavno odlaganje tuba s poklopcem koji je okrenut prema dolje. Među nove ideje ubrajamo još tri prijenosne posudice Ready’n’ Serve koje omogućavaju jednostavno sortiranje i serviranje već pripremljene hrane po ukusu; slatko, slano, kiselo. Posudica za sir ima punu drvenu dasku za rezanje. Praktično je i zabavno također i rješenje posudica za pohranjivanje jaja, Six’n’ Twelve, gdje posudicu, ako imamo šest ili manje jaja, sasvim zatvorimo i iskoristimo kao novo dobiveni prostor. Police Place’n’ Space u vratima zamrzivača su također posebno izrađene za pohranjivanje zamrznutih namirnica koje češće koristimo. Manji paketi sitno zamrznutog povrća, sladoledi na štapiću i korneti te posudice za led, Ice’n’ Cube, koje možemo jednostavno složiti jednu na drugu.

Polica In’n’ Out u djelu za hlađenje položena je na vodilice na izvlačenje što omogućava bolju preglednost pohranjenih namirnica i jednostavnije postupanje s njima. Jednostavnim povlačenjem, polica se pretvara u priručni servirni pladanj kojega zajedno sa sadržajem možemo jednostavno postaviti na stol. Ladica Big’n’ Freeze u zamrzivaču položena je na vodilice na izvlačenje što, pored lakšeg pohranjivanja, omogućava odličan pregled nad onim što se u njoj nalazi. Izuzetnog je volumena i u cjelosti se može izvući bez opasnosti da ispadne na pod.

U oči upada i inovativno rješenje ladice Zero’n’ Fresh, koja je s temperaturom od 0 °C idealna za pohranjivanje živežnih namirnica. Velika polica za pohranjivanje povrća, koja je postavljena iznad ladice za pohranjivanje živežnih namirnica pri temperaturi od 0 °C, zove se Green’n Big. Povrću omogućava ispravnu temperaturu, vlagu i veličinu prostora. Linije Premium i Exclusive imaju veliku policu za povrće, podijeljenu na dva djela, a Classic je nema. Sve se ladice u hladnjaku mogu premještati i omogućavaju prikladno smještanje u skladu s potrebama. Linija Premium ima na ladicama dodatnu pomičnu prednju i stražnju rubnu letvu, što svakako olakšava čišćenje. Halogeno svjetlo je u svim aparatima smješteno tako da osvjetljava ukupan prostor hladnjaka.

Aktiviranjem funkcije za brzo hlađenje, Fast’n’ Cool, temperatura dijela za hlađenje se automatski podešava na 2 °C. Idealna je za brzo hlađenje hrane kod većih nabavki i sama se isključi nakon 6 sati. Za brzo zamrzavanje veće količine svježe hrane na raspolaganju je funkcija brzog zamrzavanja, Fast’n’ Freeze, koja se isto tako nakon određenog vremena sama isključi. Freeze’n’ Drink je funkcija brzog rashlađivanja vina u zamrzivaču i to bez straha da boca može puknuti. Kada je proces hlađenja završen na to nas upozorava alarm. Funkcije Eco i Go’n’ Save brinu se za štednju energije i novca. Go’n’ Save trebate aktivirati prije nego li krenete na duži odmor. Temperatura djela za hlađenje se samostalno podešava na 9 °C, dok se temperatura zamrzivača podešava na –18 °C. Funkciju Eco možete namjestiti u slučaju da aparat ne upotrebljavate vrlo često. Funkcija vam osigurava optimalne uvjete za pohranjivanje živežnih namirnica. Dio za hlađenje automatski se podešava na 5 °C, dok se zamrzivač podešava na -18 °C. Informacije: ODNOSI S JAVNOŠĆU d.o.o., Franc Kaučič, tel. 4668 171, GSM 098 476 866