Svečano otvorenje novog varaždinskog korza

U subotu 9. svibnja 2009. gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok svečano je otvorio preuređeni glavni varaždinski trg. Pošto je Trg kralja Tomislava u prošlosti bio obnavljan nedovoljno kvalitetnim materijalima, bila je potrebna nova obnova. Složeni projekt rekonstrukcije uže gradske jezgre provela je [u]Vodogradnja Varaždin[/u]. Iako je zadržan duh baroka, gradu je podareno kvalitetno i dugoročno rješenje. Rekonstrukcijom su obrađene završne hodne i vozne plohe, njihova konstrukcija, instalacije i oprema (klupe, koševi za smeće, stalci za suncobrane ljetnih terasa).

Prostor trga izveden je kao jedinstvena ploha te obložen kvalitetnim pločama od granita u dvije nijanse, a na dijelu trga ispred zgrade FOI-a izgrađen je prostor za sadnju drveta. U sklopu uređenja Trga kralja Tomislava izvedeno je i popločenje dijela Kukuljevićeve ulice granitnim pločama.

Tijekom radova na rekonstrukciji radnici [u]Vodogradnje[/u] naišli su na ostatke starog bunara koji prema postojećim povijesnim podacima datira iz 18. stoljeća. Međutim, iako ne postoje zapisi, vjeruje se da je bunar na tom mjestu postojao još na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće. Niti vrijeme zatrpavanja bunara nije poznato, neki podaci govore da je to bilo krajem Prvog svjetskog rata, a neki krajem Drugog. Za potpunu rekonstrukciju bunara izradit će se adekvatan projekt.

Prošećite se Korzom i uvjerite se u ljepotu stare gradske jezgre. Pogledajte galeriju slika na http://www.vodogradnja.hr/galerija-korzo

Vodogradnja d.d. Varaždin svakim korakom, iznova, potvrđuje da potrebnu pažnju posvećuje kvaliteti i transparentnosti poslovnih procesa te ekološki prihvatljivom načinu rada. Potvrda kvalitete međunarodnim certifikatom ISO 9001:2000 logičan je potez uprave i optimalan način prezentacije pred sadašnjim i potencijalnim poslovnim partnerima. Više na http://www.vodogradnja.hr