Svjetske arhitektonske zvijezde ponovo u Zagrebu – “Dani Orisa 6” u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski, 21. i 22.10.

Već šestu godinu u Zagrebu se tradicionalno, posljednjega vikenda u listopadu, održava međunarodni arhitektonski simpozij “Dani Orisa” u organizaciji tvrtke Arhitekst, izdavača časopisa za arhitekturu i kulturu Oris.

Manifestacija koja svake godine dovodi u goste neke od najeminentnijih imena svjetske arhitekture i urbanizma upisala je Zagreb na mapu svjetskih arhitektonskih zbivanja te postala neizostavno mjesto za sve ljubitelje arhitekture.

Dvodnevnim nizom predavanja arhitekata koji prezentacijom vlastitih radova izlažu svoj stvaralački credo posjetitelji imaju priliku dobiti uvid u neka od najvažnijih kretanja suvremene arhitekture te čuti izlaganja nekih od najznačajnijih arhitekata današnjice.

Uz predstavljanje najbolje svjetske arhitekture jedan od ciljeva “Dana Orisa” je prezentiranje i afirmiranje lokalne i regionalne suvremene arhitekture. Tako se svake godine uz vodeća svjetska imena na simpoziju predstavi i po jedno ime s s hrvatske i slovenske arhitektonske scene.

Na ovogodišnjim “Danima Orisa”, koji će se održati 21. i 22. listopada (Velika dvorana KD Vatroslav Lisinski) predavanja će održati:Adam Caruso (Caruso St John Architects, Velika Britanija), Elke Delugan-Meissl i Roman Delugan (Delugan-Meissl Associated Architects, Austrija), Manuel Gausa (Španjolska), Nenad Fabijanić (Hrvatska), Hans Hollein (Austrija), Jordi Badia (Španjolska), Jurij Kobe (Slovenija), Han Tümertekin (Turska), Reiner de Graaf (OMA-AMO, Nizozemska), Massimiliano Fuksas (Italija).

Moderator ovogodišnjih “Dana Orisa” je Saša Begović (3LHD).

Činjenica da je iz godine u godinu sve više publike iz Hrvatske i susjednih zemalja natjerala je organizatore da “Dane Orisa 6” smjeste u Veliku dvoranu KD Vatroslav Lisinski, gdje se očekuje više od 1800 posjetitelja.

U časopisu Oris br. 40 predstavljene su recentne realizacije svih predavača “Dana Orisa 6”, dok sve ostale informacije potražite na www.oris.hr.

aleksandar predojevic

– – – – – – – – – – – – – – – –

arhitekst – oris

prilaz g. dezelica 61

10000 zagreb croatia

– – – – – – – – – – – – – – –

aleksandar.predojevic@oris.hr

tel/fax: +385 (0)1 3778 177

www.oris.hr

]]>