Tehnika bazena

Tehnika bazena – vrste bazena

Postoje mnoge mogućnosti kako možete oblikovati bazen. Jednostavni bazen jeste onaj, koji se bez uporišta postavlja, isti je u pravilu okrugao ili ovalan i možete ga postaviti u svakom vrtu. Prednost: usporedivo manji troškovi odražavanja i nekomplicirani način postavljanja.Slijedeću razinu kvalitete postići ćete, kada koristite bazene od poliestera. Isti su fiksno oblikovani i sadrže potrebnu tehniku. Nadalje se nude modeli, koji sadrže pred montirane dijelovi, te se na licu mjesta sklapaju. Nude se modeli od stiropora, koje možete učvrstiti betonom. Ovim načinom možete dobiti masivni bazen. Odnos cijene/usluge također odgovara.Čelični bazeni su daljnja mogućnost. Postavlja se solidna čelična konstrukcija, oblaže se folijom, te se pričvršćuje pomoću kutnih profila. Nakon toga bazen je spreman za punjenje vodom. Bazen se može postaviti na zemlji ili djelomično i čak u cjelosti ukopati u zemlju. Međutim, kralj bazena jeste bazen, koji ima pločice na dnu. Isti pruža komfor i dugovječnost.

Tehnika bazena – tehnika filtra

Kako biste s bazenom imali zadovoljstvo i kako bi zadovoljio svim aspektima glede zdravlja, bitna je kvaliteta vode. Voda mora biti kristalno čista. Kako bi se isto postiglo potrebi su filtri i uređaji za pročišćavanje. Postoje mnoge vrste uređaja za filtriranje, koje se prilagođavaju potrebama bazena.

Pješčani filtri:

Ovaj uređaj filtrira vodu pomoću kvarcnog pijeska. Nabojnjači filtar: razvoj filtra ovdje se postiže pomoću filtarskih umetaka. Voda se usisava i vraća u filtar. U filtru se voda čisti od svih partikula i prljavštine, a pročišćena voda vraća se ponovo u bazen. Crpka za cirkulaciju vode zadužena je za protok vode. Njena snaga rada mora biti točno prilagođena veličini bazena.

Tehnika bazena – uređaj za stvaranje protu struje

Uređaj za stvaranje protu struje, potreban je kada i pored malog prostora želite „pravo“ plivati. Uređaj je toliko jak, da stvara protu struju, zbog koje praktično plivate cijelo vrijeme na mjestu. I mali bazen, s takvim uređajem može postati sportski bazen! Pored navedenog efekta, uređaj za stvaranje protu struju može stvoriti mnogo zadovoljstva. Stvara valove a može se koristiti kao uređaj za masiranje. O instalaciji uređaja za stvaranje protu struje trebali biste razmišljati već pri izgradnji bazena.