Teskera: Još nema mogućnosti za više izlagača, moramo osigurati nove prostore

OSIJEK – Odlukom Gradske uprave Ines Teskera, 29-godišnja diplomirana ekonomistica iz Osijeka, 1. studenoga prošle godine imenovana je direktoricom Osječkog sajma.

Prvog dana na novom radnom mjestu počele su pripreme za predstojeći Osječki proljetni sajam, ali i “hvatanje konaca” nove firme – kako onih poslovnih, tako i u međuljudskim odnosima. – Nakon nešto manje od tri mjeseca, mogu reći da je Osječki sajam stabilna tvrtka, bez dugova, no i da ćemo morati naporno raditi kako bismo ostvarili željeli rezultat. Imamo novih ideja, novih tema i želja je, osim postojećih sajmova, dovesti događaje na prostor sajma. Danas je to Pampas, sutra će možda biti druga lokacija, kaže Teskera. Iako mlada, direktorica iza sebe ima 10-godišnje iskustvo te premda je radila u drugoj branši, “konce” sajma brzo je pohvatala. – Imam mnogo volje i energije, u ovih deset godina naučila sam raditi od jutra do sutra. Prilagodljiva sam, suradnicama je trebalo malo duže, ali polagano se učimo jedni na druge, kaže. Sajam je, inače, brojem zaposlenika mala tvrtka, čine je sedam žena i trojica muškarca.

Kalendar sajmovanja za ovu se godinu neće mijenjati (bio je sastavljen prije njezina imenovanja), no, kaže, ne može se niti očekivati forsiranje evenutalnog novog sajma preko noći. – Ono što mogu, to je upotpuniti programe i uvesti nove. Jedan od smjerova budućeg poslovanja je širenje tržišta i okretanje novim, inozemnim partnerima. Ništa nam ne znači svake godine dovesti iste izlagače, već osigurati raznolikost. Osim toga, moramo pogodovati susretima naših domaćih i stranih proizvođača. Primjerice, jedna od ideja je ulazak Osječkog sajma na polje kinologije, kaže direktorica. Problemi prostora i parkinga godinama su glavne boljke Osječkog sajma, inače podstanara Streljačkog saveza na Pampasu. Inače, doznali smo i kako će Pampasom ubuduće upravljati Športski objekti. – Ovaj je objekt sagrađen prije 20 godina za streljaštvo. Neodržavan je i propada. Imamo problema s grijanjem, s pećima… ni strijelci, s kojima imam izvrstan odnos, ga ne mogu maksimalno iskoristiti. Sajmištu ne odgovara ni visina, ni širana, štandovi su uvijek isto postavljeni, nema mogućnosti za kreativnost ili veći broj izlagača. Moramo osigurati nove prostore, poručuje Teskera.Inače, u posljednje vrijeme pojavljivale su se priče o preseljenju streljane, a aktualna je ona o prebacivanju obližnjeg državnog zemljišta u ruke Grada. – Na Gradu je da odluči hoće li ovdje nešto graditi, širiti ili će se ići na novi prostor. Na nama je da radimo najbolje što možemo, da postojeće sajmove dignemo na reprezentativnu razinu te privučemo nove izlagače i posjetitelje. Što se poslovnog rezultata tiče, očekujem da ovu godinu zaključimo s bar 20 posto boljim rezultatom u odnosu na prethodnu godinu, optimistično zaključuje direktorica. Autor: M.MIHALJEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>