Thyssen-Krupp dolazi u Poslovni park Karlovac?

KARLOVAC – Poglavarstvo Karlovačke županije prihvatilo je daljnjih 11 ponuda za kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni u formiranju Poslovnog parka Karlovac na lokaciji bivše vojarne Logorište.

Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za prodaju spomenutog zemljišta obradilo je u drugom krugu 32 ponude i odabralo 11 ponuđača kojima će se nakon potpisivanja privremenog ugovora prodati površina od ukupno 73.379 četvornih metara zemljišta po cijeni od 37 kuna za kvadrat. U prvom krugu natječaja Povjerenstvo na čelu s Mladenom Kobasićem bilo je predložilo, a Poglavarstvo prihvatilo, ponude 14 subjekata, a prioritet u odabiru uz bonitet imat će ponuđači s proizvodnim i ekološki prihvatljvim programom, koji će uz to jamčiti i relevantno zapošljavanje domicilne radne snage. Županija može opet steći vlasništvo nad prodanim zemljištem ako kupac nije u roku od godine dana započeo s fizičkom izgradnjom planiranih objekata, odnosno ako u roku od dvije godine od sklapanja ugovora ne započne s prijavljenom djelatnošću. Govoreći o karlovačkim tvrtkama i obrtima kao kupcima, Kobasić je istaknuo kako svrha Poslovnog parka Karlovac nije njihovo puko preseljenje na tu posebnu lokaciju, već da se podrazumijeva i razvoj tih subjekata, posebice uključujući zaposlenje. Prema prijavljenim programima, ističe Kobasić, tih 11 kupaca iz drugoga kruga trebalo bi zaposliti 339 radnika. Od imena tih subjekata Kobasić je istaknuo dugoreški Aqaestil, koji bi kupnjom 1,8 hektara zemljišta na tu lokaciju preselio svoju proizvodnju solid surface materijala za izradu umivaonika, kada, radnih ploha i sličnoga, koja se sada nalazi u Našicama, kao i svoje sjedište koje je službeno u Zagrebu.

“Izuzetno je atraktivan i ponuđeni program riječkoga Pan tradinga koji u Karlovac misli preseliti dio svoje proizvodnje kartonske i natron ambalaže, i tu zaposliti 150 ljudi. Od stranih ponuđača vrlo je interesantan program proizvodnje vrijedne opreme za naftna postrojenja koji bi u Poslovnom parku Karlovac pokrenula slovenska tvrtka Ultra iz Zagorja, a koja u toj domeni ima solidne reference. Za prodaju je ostalo još oko 160 tisuća četvornih metara, a u pregovorima smo s nekoliko vrlo zvučnih svjetskih imena, no o tome u kolovozu”, rekao je Kobasić, ipak otkrivši vrlo ozbiljan interes njemačkoga metalurškog giganta Thyssen-Kruppa. Izvor: www.Poslovni.hr

]]>