Tinjan uskoro dobiva stotinjak vila s bazenom

TINJAN – Protekle subote Tinjanci su u nazočnosti velikog broja gostiju i prijatelja proslavili Dan općine. U ranim prijepodnevnim satima natjecanja su počeli sportaši, a večernji program, prije svečane sjednice općinskog vijeća, krenuo je iz Cukerančić-centra.

Ondje je uz izložbu dječjih likovnih radova, koju su pripremile voditeljice centra Sandra Vlahov i Tina Šuran, održano literarno poslijepodne, na kojem su svoje stihove i kratke priče čitali Branko Banko, Rudolf Ujčić, Marija Banko, Tomislav Milohanić, Josip Šuran te vrsni interpretator Boris Pilat. Ugodnu atmosferu glazbom na gitari oplemenio je mladi Aleksandar Bibulić. Vrijeme je u Cukerančiću brzo teklo, pa tek kada se rasplela rasprava o tom vrijednom projektu, koji se razvija u sklopu županijskog projekta »Zajednice koje brinu«, zasvirala je pazinska Limena glazba najavljujući polazak prema županskom stolu. Mada se rasprava nije proširila, Cukerančić-centru već sada mogu pozavidjeti i veće sredine, konstatirala je Sonja Grozić-Živolić, glavna koordinatorica toga županijskog projekta prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih.

Za pet godina jaka turistička destinacija Načelnik je napomenuo da u općini Tinjan uspješno djeluje nekoliko udruga i sportskih klubova te da će se u kolovozu ove godine, na tragu predaje o vampiru Juri Grandu, održati Međunarodni festival fantastične književnosti. U idućem razdoblju nastavit će se ulaganja u komunalnu infrastrukturu, pogotovo izgradnju novog groblja u Tinjanu, stoga je Ivetić pozvao sugrađane da se otkupom grobnih mjesta uključe u tu investiciju. Odlukom vijeća na svečanoj je sjednici općina Tinjan proglašena općinom istarskog pršuta. Na njenom području naime djeluju tri pršutane ukupnog kapaciteta pet tisuća pršuta, a računa se da ih se u obiteljima proizvodi još oko dvije tisuće, pa se s pravom može podičiti tim izvrsnim suhomesnatim proizvodom. Uz tu poznatu deliciju, županski stol i s pedesetak vila s bazenima, koliko ih se trenutno gradi, općina Tinjan će za pet godina sa stotinjak planiranih vila biti jaka turistička destinacija, zaključio je načelnik Vlado Ivetić. Na svečanoj sjednici uručene su godišnje nagrade osobama zaslužnim za doprinos u razvitku i afirmaciji Tinjana. Grb općine Tinjan dobio je Milan Antolović, Plaketu dr. Nedjeljko Jelovac, a Povelju Goran Matošević i Karate klub Tinjan. Bojani Bonašin i Klaudiji Nikolić uručena su priznanja za deset godina rada u općinskoj upravi. Bogati program proslave Dana općine zaključen je plesnom zabavom uz Sergia Pavata, Jozefinu i Trio Rio.

]]>