Tomislav Antunović najavio gradnju još hotela s pet zvjezdica

ZAGREB – U Zagrebu će 1. rujna biti otvoren poslovno-hotelski centar Antunović površine približno 30.000 kvadratnih metara u koji je uloženo gotovo 40 milijuna eura, a u njemu će posao naći petstotinjak ljudi. U centru, koji se nalazi na Ljubljanskoj aveniji, nalazit će se trgovački centar na tri etaže površine 8000 četvornih metara s 110 lokala namijenjenih isključivo iznajmljivanju. Veći dio centra zauzima hotel Antunović s 200 smještajnih jedinica, od čega 10 apartmana te 10 invalidskih soba, najviše kategorije, s pet zvjezdica.

Hotel za biznismene Na promotivnom obilasku novog objekta za novinare predsjednik Uprave tvrtke Antunović TA Tomislav Antunović izjavio je da je ukupna investicija u centar premašila prvotno planiranih 32-34 milijuna eura i dostigla gotovo 40 milijuna eura jer se tijekom dvogodišnje gradnje stalno ulagalo u kvalitenija rješenja i bolju ponudu. Prema njegovim procjenama, investicija od 40 milijuna eura isplatit će se u razdoblju između sedam i 10 godina. Novi hotel namijenjen je prvenstveno poslovnom ljudima, što je bio i razlog njegove gradnje u blizini frekventnih prometnica umjesto u središtu grada, objašnjava Antunović. Da bi gosti imali sve što se u objektima takve kategorije očekuje, uz hotel Antunović izgrađen je wellness centar koji osim klasične ponude nudi i panoramske saune iz kojih se pruža pogled na zapadni dio Zagreba. Izgrađeni su i kongresni centar, površine tisuću četvornih metara, te podzemne garaže kao i nekoliko restorana, od kojih je posebno zanimljiv onaj brze prehrane u središnjem dijelu centra uz kojeg je i dječja igraonica. Da bi usluga u centru bila potpuna, posebno za motorizirane goste, pokraj objekta izgrađeni su benzinska crpka i autopraonica. Posebnom atrakcijom u tvrtki Antunović TA drže kafe-bar u rotirajućoj kupoli na vrhu zgrade. Vertigo bar može se okretati oko svoje osi za 30 ili 60 minuta. Do njega se dolazi panoramskim dizalom. Cijene u novom hotelu također će svojom visinom pratiti usluge koje on pruža, pa će tako najeftinija soba stajati 720 kuna, a za predsjednički apartman veličine 180 kvadrata gosti će morati izdvojiti 5400 kuna na noć.

Skup naftaša U Antunoviću posebnu pozornost namjeravaju posvetiti kongresnim događanjima, pa će tako osim postojeće kongresne dvorane od 1000 četvornih metara, koja se može podijeliti na osam dijelova, uskoro biti nadograđen i mnogo veći kongresni prostor. Prvi važniji skup koji će se održati u kongresnom centru je redovni godišnji kongres europskih naftaša koji će se u Zagrebu održati od 11. do 13. listopada, najavio je Tomislav Antunović, koji je predsjednik udruga naftaša Hrvatske te Bosne i Hercegovini. Hotel Antunović 1. rujna svečano će otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić, za kojeg Antunović kaže da mu je osobni prijatelj već 40 godina. Počeci tog prijateljstva sežu u vrijeme dok je Mesić bio gradonačlenik Orahovice, a Antunović poduzetnik-početnik iz Brčkog, koji je dobar dio svojih birokratskih obveza rješavao s “mladim i naprednim” gradonačelnikom koji je već tada znao kako pomoći poduzetnicima, objasnio je Tomislav Antunović. Planovi za ovaj trgovački centar napravljeni su još početkom 1990-ih kada je Antunović u Zagrebu kupio nekoliko lokacija za takve investicije da bi poslije procjenjivao što mu se kad i gdje isplati graditi. Iako o detaljima nije želio govoriti, Antunović je reako da je ovaj poslovno-hotelski centar “samo početak sličnih investicija” te da će uskoro javnost obavijestiti o svojim planovima. Izvor: www.Poslovni.hr

]]>