Top energy value for 2020!

Top energy value for 2020! – YTONG lamba 0,07 W/mK predstavljena na BAU u Muenchenu

Korporacija Xella svjetski je lider u ponudi energetski učinkovitih građevinskih materijala, a svoje je brandove Ytong, Fermacell, Multipor, Hebel, Silka, Aestuver, uspješno predstavila na međunarodnom sajmu graditeljstva u Muenchenu, BAU 2011.

Kako je u Europskoj uniji upravo 2020. godina primjene još strožijih uvjeta po pitanju toplinske zaštite, Xella je predstavila Ytong termoblok s koeficijentom toplinske vodljivosti 0,07 W/mK , što u današnje vrijeme predstavlja revoluciju među građevinskim materijalima.

Za zidane konstrukcije, a biti će aktualan i 2020. kada će se postavljati zahtjev da građevine imaju potrošnju energije gotovo identičnu 0!

„Oni proizvođači koji danas nude građevinske materijale na tržištu, moraju računati sa zahtjevima u budućnosti. Tko danas gradi s našim materijalima, može biti siguran da kroz sljedećih 10 godina neće imati potrebu za modernizacijom“ – rekao je na sajmu BAU Mark Blum, direktor Xella Germany, predstavljajući Xella-ine high – tech proizvode.

Zahvaljujući homogenoj strukturi Ytong termobloka, Ytong zid je u svim smjerovima jednako toplinski izolativan i nosiv, stoga su kod građevina projektiranih i građenih Ytong sustavom gradnje toplinski mostovi smanjeni na minimum, kao također i gubitak toplinske energije u sezoni grijanja odnosno hlađenja objekata.

Xella je na BAU sajmu u Muenchenu kao fokus svog djelovanja predstavila štedljivost i okrenutost zelenoj, održivoj gradnji. Na 180.000 m2 paviljonske površine, Xella je bila jedan od 1.900 izlagača iz 40 zemalja svijeta koliko ih se predstavilo na sajmu kojeg je posjetilo gotovo 220.000 ljudi od 17. do 22. siječnja 2011. godine.

„ENERGETSKI SAVJETNIK\” – Jedinstvena usluga YTONG tima

Uvođenjem strožijih Propisa o uštedi energije, Europa postavlja nove trendove i jača vrijednost stručnih savjetovanja na temu energetski učinkovite gradnje. U budućnosti će se sve više očekivati od svih čimbenika u graditeljstvu, da imaju kompetentna znanja iz područja energetske učinkovitosti i postanu na neki način edukatori krajnjih korisnika.

Organizujući školovanje u suradnji s tvrtkom Dekra Certification iz Njemačke za zaposlenike prodajnih i tehničkih organizacija u svim zemljama u kojima djeluje, Xella je svoje zaposlenike maksimalno pripremila za novu situaciju na tržištu i dala im alat kojim će kupce lakše i kompetentnije savjetovati vezano uz energetski učinkovitu gradnju.

Xella Technologie- und Forschungsgesellschaft mbH

sudjelovali su i zaposlenici tvrtke Xella porobeton HR d.o.o. tijekom 2010. godine, te uspješno položili ispit za „Savjetnika za – – – energetsku učinkovitost“ prema europskoj Direktivi za energetska svojstva zgrada (EPBD) u skladu s programom – —certificiranja tvrtke DEKRA Certification iz Njemačke. Certificirani savjetnici za energetsku učinkovitost dobili su potrebna znanja u okviru Xella Instituta za tehnologiju i razvoj, a fokus je bio na sljedećim temama:

 

  • * Potrebna energija za građevinu i europske smjernice za energetsku učinkovitost
  • * Energetska učinkovitost u zgradarstvu
  • * Tehnika u domaćinstvu i tehnika industrijskih uređaja (toplinske pumpe,

uređaji za grijanje bio-gorivom, rekuperacijski uređaji za grijanje, ventilacioni uređaji i solarni kolektori)

  • * Blower Door (test propustljivosti zraka) i termografija
  • * Propis o štednji energije
  • * Iskaznica energetskog razreda zgrade(podaci o potrebnoj i potrošenoj energiji)
  • * Ekološki kompatibilni građevinski materijali
  • * Izračunavanje toplinskih mostova
  • * Korištenje softverom za proračun potrošnje energije

 

Najnovija usluga koju Vam pruža Ytong tim je usluga \”ENERGETSKOG SAVJETNIKA\”. Ukoliko razmišljate o energetski učinkovitoj gradnji, javite nam se i mi ćemo Vas besplatno savjetovati o svim elementima koji gradnju Vašeg Ytong objekta čine ENERGETSKI UČINKOVITOM – o izbor debljine zidova, sistemu grijanja i načinu izvođenja radova Ytong i Ytong Multipor proizvodima.

www.ytong.hr