Turističke nekretnine potiho mijenjaju vlasnike

MILNA – Odmaralište u Milni kupili Talijani Nekadašnje odmaralište “Lavčevića” prije nekoliko dana prodano je tvrtki u vlasništvu milanske Banco Intese

Još jedna vrijedna turistička nekretnina u Dalmaciji potiho je dobila stranog vlasnika, a da javnost o tome ništa ne zna. Naime, nekadašnje radničko odmaralište tvrtke “Lavčević” u Milni prije nekoliko je dana prodano tvrtki PBZ Leasing, a zagrebački “bankari” su ga odmah preprodali talijanskoj tvrtki koja djeluje u okviru njihove grupacije, milanske Banco Inesa, a bavi se turizmom i ugostiteljstvom.

Tu informaciju potvrdio nam je direktor “Lavčevića” Petar Antić, koji nije želio otkriti cijenu odmarališta sa 65 postelja, ali je kazao da su njome zadovoljni. Stalno zaposlenih u njemu nije bilo, a objašnjenje prodaje je jednostavno – odmaralište smješteno uza samo more ima tek dvije zvjezdice. – Tržište više neće takav smještaj, pa je u odmaralište trebalo uložiti veći novac da se podigne kvaliteta. Mi za to nismo bili spremni, a pojavio se kupac, pa smo se odlučili na prodaju.

U PBZ Leasingu nije bilo moguće dobiti komentar prvog čovjeka Petra Paštrovića koji je cijeli dan bio zauzet, no saznali smo da je ugovorena cijena plaćena. Zajedno s objektom prodano je i 4,5 tisuće metara četvornih zemljišta uza samo more. Po sadašnjim prostornim planovima tu nije dozvoljena gradnja, ali se već neslužbeno čuju najave o traženju promjene detaljnog plana kako bi Talijani mogli izgraditi još dvadesetak soba i bazen.

IZVOR: Slobodna Dalmacija AUTOR: R. MIKAČIĆ www.slobodnadalmacija.hr

]]>