Tvrtka proizvodi madrace protiv komaraca, antibakterijske, antistresne i otporne na vlagu

ČAKOVEC – Bernarda Cecelja proglašena je najboljom poduzetnicom u Hrvatskoj na prošlotjednom Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je krajem prošlog tjedna u Šibeniku organiziralo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Za nagrade je konkuriralo 1500 hrvatskih poduzetnika u osam kategorija, a Cecelja je osvojila nagradu u kategoriji »žena poduzetnica«. Bernarda Cecelja vlasnica je tvrtke Bernarda za proizvodnju kreveta i madraca, a tvrtka iz godine u godinu širi proizvodnju i sve bolje posluje. Iako u Međimurskoj te, primjerice, Varaždinskoj županiji ima dosta tvrtki u kojima su žene vlasnici, Bernarda je već niz godina najbolja, te je stoga ova nagrada samo jedna u nizu koje u posljednje vrijeme stižu na adresu njene tvornice u Pušćinama u Međimurju.Podsjetimo da je Bernarda Cecelja na Europskim danima poduzetnika (EDE) u jesen prošle godine u Zagrebu dobila Vjesnikovu nagradu za najinovativnijeg poduzetnika. »Kriteriji za dodjelu ovogodišnje nagrade bili su rezultati poslovanja, inovacija, zapošljavanja i izvoza i mogu se pohvaliti kako je tvrtka koju vodim u svim nabrojenim dijelovima ostvaruje dobre rezultate«, rekla nam je Bernarda Cecelja. Više od 60 posto proizvodnje završava u izvozu na zahtjevnom zapadnoeuropskom tržištu.

Broj zaposlenih porastao je sa 75 u jesen prošle godine na sadašnjih 105, što je omogućila investicija u proširenje i modernizaciju proizvodnje od 10 milijuna kuna, od čega je 5, 2 milijuna kuna kredit Međimurske županije za poduzetništvo. Županija i MINGORP subvencionirali su kamatu sa po dva posto, pa je ona svedena na samo dva posto. MINGORP sudjeluje u Bernardinoj investiciji sa 120.000 kuna bespovratnih sredstava. Iako je investicija u proširenje hale od 1500 četvornih metara još uvijek u tijeku, u dovršene dijelove smještena je proizvodnja, prije svega tri nova stroja. Oni primjenjuju novu ekološki prihvatljivu tehnologiju lijepljenja madraca, pa više nema prskanja. Bernarda sa suradnicima stalno radi na inovacijama, koje je zaštitila u Zavodu za intelektualno vlasništvo. Tvrtka proizvodi 11 vrsta kreveta i 30 vrsta madraca. Osim brojnih nagrada, treba spomenuti i uspostavu sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000. Tako proizvodi i madrace protiv komaraca, za smanjivanje statičkog elektriciteta, antibakterijske, zatim antistresne madrace, otporne na vlagu (pogodne za plovila), protiv neugodnih mirisa (za pušače). Ne čudi stoga dobra potražnja i među hotelijerima, pa se Bernardini madraci nalaze i u hotelima visoke kategorije kao što su Sheraton i Hilton. Karmen Gumbas Izvor: www.Vjesnik.hr

]]>