U četvrtak se otvara City Center one: najveća ovogodišnja privatna austrijska investicija u Hrvatskoj vrijedna 100 mil eura

ZAGREB – City Center one, najveći trgovački centar u zagrebačkom naselju Jankomir uložili smo preko 100 milijuna eura, što je i najveće privatno austrijsko ulaganje ove godine u Hrvatsku, rekli su investitori prof. arhitekture Wolfgang Kaufmann i konzul dr. Hubert Hofmann na današnjem predstavljanju novinarima.

U dvokatnom centru ukupne površine od 61.000 četvornih metara 12. listopada će se otvoriti više od 85 novih prodavaonica, restorana i kafića, u kojima je 800 zaposlenih, od čega oko 220 u prvom Intersparovom hipermarketu u Zagrebu. Arthitektonsko rješenje potpisao je Otto Barić, a glavni izvođač radova je tvrtka Stipić-Interart Kupcima će na raspolaganju biti oko 1700 parkirnih mjesta, a kako bi im se olakšao pristup centru, austrijski investitori još su prošle godine s Gradom Zagrebom dogovorili financiranje i izgradnju rotora i prilazne ceste. Radove u vrijednosti od 55 milijuna kuna, kojima se rasteretio promet na Ljubljanskoj aveniji, sufinancirali su investitori. City centar bit će otvoren radnim danom od 9 do 21 sat, a osim poznatih svjetskih brandova, ponudu će upotpuniti Varteks, Magma i Iris te restorani istarske, bosanske, talijanske i orijentalne kuhinje. (Bankamagazin)

]]>