U Gorenju među najboljima na području vođenja sigurnosti i zdravlja na radu

VELENJE, 13. 10. 2006 – U očekivanju europskog tjedna sigurnosti i zdravlja na radu, koji će se odvijati u zadnjem tjednu u listopadu, Gorenje d.d. je primilo certifikat OHSAS 18001 za učinkovit i odgovarajući sustav vođenja sigurnosti i zdravlja na radu.

Certifikat je predsjedniku uprave Gorenja, Franji Bobincu, dodijelio Borut Brezovar, glavni republički inspektor za rad Inspektorata RS za rad.

Aktivnosti na području sigurnosti i zdravlja na radu u Gorenju d.d. odvijaju se na temelju utvrđivanja ocjene rizika. Prvu su ocjenu stručni suradnici Gorenja, prema vlastitom pristupu, izradili 2001. godine. Na njenoj osnovi bio je pripremljen program za uklanjanje manjkavosti i smanjivanje rizika na radnim mjestima. Program je potpisom Izjave o sigurnosti potvrdio predsjednik uprave Gorenja. Ocjena rizika bila je temeljito obnovljena 2003. godine a istovremeno su započele pripreme za pribavljanje certifikata OHSAS 18001. Gorenje d.d. je 2005. godine još više pospješilo te aktivnosti a u veljači 2006. je predsjednik uprave potpisao Politiku očuvanja okoliša te sigurnosti i zdravlja na radu. Njeni su ciljevi bili izabrani prema važnosti segmenata sigurnosti i zdravlja na radu a povezani su sa strategijom toga područja u Gorenju d.d. i usmjereni k ispunjavanju zakonskih zahtjeva i postizanju pozitivnih ekonomskih efeka poslovanja poduzeća. U ime Gorenja, kao prve pristupne saveznice, predsjednik uprave Gorenja je u studenom 2005. potpisao Kodeks o društvenoj odgovornosti (Code of Conduct) europskog udruženja CECED, koji među ostalim pokriva i područje sigurnosti i zdravlja na radu. WWW.GORENJE.HR

]]>