U proljeće nova fasada na hotelu Central

OSIJEK – Nakon uređenja Trga Ante Starčevića na doprinos uljepšavanju središta grada priprema se i vlasnik hotela “Central” Ivan Raguž.

U planu je, kazala nam je Sandra Jakelić, pomoćnica direktorice hotela, koji je 116. obljetnicu postojanja dočekao potpuno renoviranih soba, obnova pročelja hotela. – Strpljivo smo čekali da rekonstrukcija središta bude završena, a odluka rukovodstva hotela “Central” je da u proljeće sljedeće godine fasada bude obnovljena i dostojna novouređenog prostora. Prošle smo godine obnovili sve smještajne kapacitete, odnosno 32 sobe koje su opremljene kupaonicama, mini barovima, televizorima sa satelitskim programima, a razmatramo i na koji način klimatizirati hotel s obzirom na to da je riječ o visokozahtjevnom poslu, kaže Jakelić. Inače, hotel “Central” je prvi osječki hotel i u njemu je odsjedala bogata klijentela, plemstvo, boemi, a i danas u njemu, zbog specifičnog štiha koji hotel njeguje, rado odsjedaju umjetnici. – Zgrada je građena 1889. godine, a tada je istaknut natpis “Zum goldenem Kreutz” (Kod zlatnoga križa) na pročelju novosagrađenog dvokatnog hotela koji danas nosi ime “Central”, i već više od jednog stoljeća zauzima istaknuto mjesto na Trgu Ante Starčevića.

U njemu su boravili brojni uglednici, tu su nastale poznate i nepoznate ljubavne pustolovine kneževa i kraljeva, priča Sandra Jakelić. Želeći očuvati tradiciju “Central” i danas ima kavanu koja ugođajem odiše mirisom iskonskih bečkih kavana u kojoj se upija ritam svakodnevnice te nude vrlo zanimljiva glazbena i kulturna događanja. Uz to, hotel ima 20 parkirališta pod videonadzorom, solarij, frizerski salon, kockarnicu, te nudi dodatne sadržaje gostima od iznajmljivanja bicikala, odlazaka u Baranju, panoramskih letova i vožnje brodom. Autor: D.PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>