U uređenje hotela i autokampa 15 milijuna kuna

RABAC – U investicijsko održavanje hotela te izradu studija i projekata za nova ulaganja Hotelsko poduzeće Rabac iduće će godine uložiti oko 15 milijuna kuna, doznajemo od Edija Černjula, predsjednika Uprave tog trgovačkog društva.

Pojedinačno će se najviše uložiti u »Neptun«, oko 2,5 milijuna kuna, koji će dobiti drugačije uređeno predvorje i recepciju, a uredit će se i restoran, terasa, bazen i okoliš, što bi trebala biti tek priprema za temeljitu obnovu tog hotela u Turističkom naselju Girandella. U istom naselju 1,7 milijun kuna otići će na uređenje »Plutona«, u kojem će se, uz ostalo, povećati kapacitet restorana. U tom će se naselju rekonstruirati kuhinja, restoran, fasade vila i drugi sadržaji, uz ulaganja od oko 2,5 milijuna kuna. Hotel »Castor« će dobiti nove tepisone u stotinjak soba, u »Polluxu« će se izmijeniti stolarija u apartmanima, a u »Lanterni«, jedinom rabačkom hotelu s četiri zvjezdice, dodatno će se osuvremeniti kuhinja. Uprava Rapca se obvezala da će na potezu od svjetionika do bazena na Girandelli na manjem dijelu plaža ponuditi prototip njihova komfornog uređenja, odnosno podizanje sadašnje razine opremljenosti. Oko 1,5 milijuna kuna uložit će se i u autokamp u Marini, koji bi nakon toga stekao uvjete za dobivanje tri zvjezdice. Planira se dodatno uređenje sanitarnog čvora, a prvih 15-ak parcela uz crkvicu Sv. Marine, čija će se lopica također urediti, dobit će kompletnu infrastrukturu – vodu, struju i kanalizaciju.

U sve te zahvate uložit će se oko 10,5 milijuna kuna, a 4,5 milijuna namijenit će se projektima i studijama za obnovu hotela »Marina«, ali i studiju uređenja južnog dijela Turističkog naselja Sant Andrea, gdje su dva njihova objekta već nekoliko godina izvan upotrebe. Kako se radi o vrlo skupim, ali i kvalitetnim ulaganjima, s obzirom na više nego atraktivnu poziciju tog kompleksa, sve se ozbiljnije razmišlja o skoroj prodaji hotela »Istra« i »Fortuna«, koji su posljednje turiste ugostili početkom 90-ih, da bi ubrzo u njih bili smješteni prognanici i izbjeglice s ratom zahvaćenih područja, koji su ih napustili prije nekoliko godina. O tom potezu ovisi i dinamika ulaganja tvrtke Rabac u nove projekte, s obzirom na sve teže uvjete privređivanja hotelijera, budući da će novi sustav plaćanja PDV-a u idućoj godini toj tvrtki odnijeti, kako se procjenjuje, oko četiri milijuna kuna dobiti. M. MILEVOJ Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>