U Varaždinu otvoren Hoeggerov pogon

VARAŽDIN – Švicarska tvrtka Hoegger otvorila je u utorak u Slobodnoj zoni Varaždin tvornicu za proizvodnju strojeva namijenjenih prehrambenoj industriji, koja će zaposliti oko 200 radnika, a ukupna investicija u novi pogon iznosi pet milijuna eura.

Hoegger je obiteljska tvrtka s 20-godišnjim iskustvom u razvoju standarda na području oblikovanja i prešanja mesa. Usporedno s pogonom Hoeggera otvorena je i upravna zgrada Zone, što bi trebalo olakšati praćenje i servisiranje investitora te ubrzati logističku i administrativnu podršku, dok bi predviđeni prostor za špediciju i carinu trebao omogućiti potpuno stavljanje zone u funkciju početkom sljedeće godine. Otvaranju pogona Hoeggera i upravne zgrade Zone nazočio je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, koji je boravio u Varaždinu u povodu Dana grada. Kako se doznaje iz Ministarstva, Vukelić najavio je da će s Hrvatskom elektroprivredom uskoro biti potpisan ugovor o elektrifikaciji svih slobodnih zona u Hrvatskoj. Trenutačno zone same financiraju elektrifikaciju, a ubuduće bi u pokrivanju tih troškova sudjelovao i HEP, pojašnjava se iz ministarstva.

Isto tako, Vukelić je rekao da će ministarstvo dati potporu izgradnji biotehnološkog parka Varaždin, najvećeg projekta javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj. Do kraja ove godine u varaždinskoj Slobodnoj zoni u planu je i otvaranje pogona austrijske tvrtke Boxmark, jednog od najvećih proizvođača kožnih sjedala za neke od vodećih svjetskih proizvođača automobila, zrakoplova i namještaja. [Hina] preuzeto sa vjesnik.hr

]]>