U veljači 2006. počinje gradnja autoceste Zagreb-Sisak

ZAGREB – U veljači sljedeće godine počet će gradnja 46,4 kilometra duge autoceste Zagreb-Sisak, a cijeli će projekt, nakon završetka cjelokupne dionice, stajati 1,5 milijardu kuna, najavio je u petak premijer Ivo Sanader.

Autocesta bi trebala stajati 1,5 mlrd kuna, a biti će dovršena nakon 2008. godine. Dovršetak dionice od Jakuševca do Velike Gorice planiran je za 2007., dok bi dio od Velike Gorice do Lekenika trebao biti gotov 2008. Ostatak autoceste do Siska, biti će dovršen iza 2008. godine. Na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, Mario Crnjak, predstavio je novo rješenje ulaska autoceste u Zagreb. Prema novom će se prijedlogu, koji zahtijeva izmjene prostornih planova Zagreba i Velike Gorice, te Zagrebačke županije, u Zagreb ulaziti preko novog čvora Jakuševec, a autocesta će umjesto između Velike Mlake i Zračne luke Zagreb, prolaziti preko Ranžirnog kolodvora, odnosno između Buzina i Velike Mlake.

“Izmjene prostornih planova neće narušiti dinamiku gradnje, a u planiranju autoceste vodilo se računa i o planovima Zračne luke Pleso”, pojasnio je premijer Sanader. Prema riječima ministra prometa, Božidara Kalmete, u visokoj fazi dovršetka su i planovi za gradnju novog terminala i stajanke u zagrebačkoj Zračnoj luci. “Trenutno je najaktualnije pitanje financiranja projekta čija se vrijednost procjenjuje na 150-180 milijuna eura, a najbliže smo opciji samofinanciranja”, zaključio je Kalmeta. Izvor: (Bankamagazin) www.bankamagazine.hr

]]>