Umjesto pothodnika, na kolodvoru će se graditi novi pješački most

OSIJEK – Gradsko i Županijsko poglavarstvo, predvođeno gradonačelnikom Antom Đapićem i županom Krešimirom Bubalom, na jučerašnjem je sastanku utvrdilo prioritetne projekte za obje razine vlasti, u čiju će se realizaciju upustiti uz sinergiju znanja i novca.

Između ovih dviju vlasti ne postoji ni jedno otvoreno političko pitanje, odnosi su odlični, ali tu dobru suradnju treba konkretizirati na zajedničkim projektima od interesa za Grad i Županiju, složili su se Đapić i Bubalo. Raspravljalo se o brojnim zajedničkim projektima, od kojih su neki, poput rekonstrukcije Trga Ante Starčevića, u tijeku. U skoroj će se budućnosti obje razine vlasti zajedno upustiti u razvoj poduzetničke zone “Jug” (desno od ulice Sv.L.B. Mandića prema “Frigisu”) te poticati ulagače u poduzetničke zone. – Prioritet u 2006. godini su nova radna mjesta. Vjerujem da ćemo biti uspješni s ovom gradskom vlašću, jer prošla nam nije odgovarala ni na dopise. Treba nam konsenzus o tome, rekao je Bubalo i predložio da u tom smjeru Grad uđe u vlasništvo Slobodne zone Osijek sa 25 posto plus jednom dionicom.

Dogradonačelnik Vladimir Šišljagić istaknuo je da je situacija loša jer je prethodnih godina gradska vlast imala samo namjeru razvoja poduzetničkih zona, ali je sve ostalo na tome. “Nisu mogli riješiti čak ni lokaciju ni zemljište”, naveo je Šišljagić. U nastavku postignut je dogovor o završetku gradnje ugostiteljske škole, odnosno parkirališta i nastavno-sportske dvorane, no Đapić je upozorio da je ova gradska uprava naslijedila dug Grada od 280 milijuna kuna i samo jednu četvrtinu kreditne sposobnosti, zbog čega će se o dvorani još raspravljati. Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>