Upis u povijest svijeta

ŠIBENIK – Sporazum kojim je HEP za unaprjeđenje tehničke edukacije učenika u osnovnim i srednjim školama donirao Gradu Šibeniku dvjesta tisuća kuna potpisali su jučer u prigodi svečanog obilježavanja 110. obljetnice puštanja u rad prvog elektroenergetskog sustava u Hrvatskoj mr. Ivan Mravak, predsjednik Uprave HEP-a, i šibenska gradonačelnica Neda Klarić.

Proslava “okrugle” obljetnice, ujedno i Dana HEP-a, u Gradskoj vijećnici Šibenika okupila je uz predstavnike poslovodstva tvrtke slavljenice i šibenske gradske i županijske čelnike. Obraćajući se nazočnima, predsjednik Uprave HEP-a podsjetio je na stvaralački i poduzetnički duh kojim je prije 110 godina Hrvatska promijenjena upravo u Šibeniku. Bilo je to, dodao je, vrijeme upisivanje Hrvatske u povijest svijeta: – Ono na što se podsjećamo isunjava nas osjećajem ponosa i vrijednosti te podupire naše nakane i odlučnost u izgradnji Hrvatske elektroprivrede kao cjelovite i snažne tvrtke, predvoditeljice hrvatskoga gospodarstva. Poduzetnički duh od prije stotinu i više godina koji je iz Šibenika uputio “signale” u Hrvatsku i šire tadašnje okruženje, nadahnjuje i potiče i nas na odlučnost, profesionalnost, odgovornost, ali i hrabrost. Kao što je vrijeme šibenskog gradonačelnika Šupuka bilo povijesno, i mi svojim odlukama želimo biti i bit ćemo graditelji povijesti suvremene Hrvatske – kazao je mr. Mravak.

O projekciji razvoja Šibenika kao najstarijeg izvornohrvatskog grada koji se iz okruženja crne metalurgije i teške industrije okrenuo drukčijoj budućnosti, pak, govorila je gradonačelnica Neda Klarić. Kako će se, naglasila je, grad osloniti na razvoj turizma, vrijeme koje dolazi neminovno će podrazumijevati veće angažiranje raspoloživih potencijala, tako i onih Hrvatske elektroprivrede. Na poduzetništvo, obrtništvo i razvitak malog i srednjeg gospodarstva kao zamašnjaka razvoja Šibensko-kninske županije, pak, upozorio je u prigodnom obraćanju slavljenicima i gostima župan Duje Stančić te pozvao čelnike HEP-a na još bolju suradnju. Marina JURKOVIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr