Uručene nagrade i prizanje za dostignuća u zaštiti okoliša

ZAGREB – Ministrica Marina Matulović Dropulić je na svečanosti održanoj danas, 6. srpnja 2006., u 12 sati u palači Dverce u Zagrebu uručila nagrade i priznanja Ministarstva za dostignuća u zaštiti okoliša u 2005. godini te je podijelila ugovore o financijskoj potpori udrugama za projekte s područja zaštite okoliša i prostora.

Nagrade zaštite okoliša dobili su Alina Vrkljan, novinarka Hrvatskog radija Sljeme, Ronilačko-ekološki klub HVIDR-e Split i Općina Gunja, a priznanje je dobila Srednja škola Mate Blažine iz Labina.

Alina Vrkljan novinarka je Hrvatskog radija Sljeme i autorica emisije Minuta za okoliš. Svojim sjajnim kratkim radijskim prilozima uporno upozorava na probleme zaštite okoliša a ujedno i širi znanje i informacije o okolišu.

Ronilačko-ekološki klub HVIDR-e Split istakao se po svom vrlo korisnom radu na zaštiti i očuvanju podmorja. Klub surađuje sa stručnim institucijama i udrugama na zajedničkim programima i primjer je kvalitetnog angažmana na zaštiti okoliša.

Općina Gunja nalazi se na području posebne državne skrbi. Njeni su stanovnici zajedničkim trudom učinili svoje mjesto ugodnijim i zdravijim za život. Osobita vrijednost svih aktivnosti koje se provode na uređivanju mjesta je zajedničko sudjelovanje svih generacija mještana.

Srednja škola Mate Blažine iz Labina dobitnik je priznanja. Ta škola provodi edukacijski projekt Škola za okoliš u koji su uključeni svi učenici i svi u njemu aktivno sudjeluju. Osim tog projekta koji razvija suradnju sa stručnjacima, škola ostvaruje niz drugih projekata u okviru kojih surađuje sa udrugama i lokalnom zajednicom na uređenju Labina i očuvanju njegova prirodnog okoliša i krajobraznih vrijednosti.

Ministrica je uručila 53 ugovora o financiranju projekata nevladinih udruga koje je među 160 projekata pristiglih na natječaj izabralo stručno Povjerenstvo. WWW.MZOPU.HR

]]>