Uskoro gradnja Polja od Gruža

DUBROVNIK – Tijekom predstojeće jeseni, najvjerojatnije koncem listopada na području administrativno poslovnog centra “Batala”, dubrovačka tvrtka PGM “Ragusa” počinje izgradnju poslovnog i stambeno- garažnog objekta s ukupno oko osam tisuća četvornih metara korisne površine.

“Radni” naziv projekta glasi “Polje od Gruža” a objekt će imati garažu sa stotinu parkiralinih mjesta na oko 2.500 četvornih metara podzemne razine. Konkretnije, zgrada će se nalaziti na parceli bivšeg “JAT”-ova terminala, uz ulicu dr. Ante Starčevića i u njoj će vodeća domaća zrakoplovna tvrtka “Croatia Airlines” imati svoj novi poslovni prostor te dugo očekivani terminal. – Prema projektu, novi će objekt imati osam razina – garažu, prizemlje s prostorima za agencije i banke, mezanin i pet katova od kojih će tri najviša predstavljati stambeni dio, odnosno poslovne apartmane. Rok za izvedbu svih radova je 15 mjeseci, što znači da bi svi korisnici prostora najkasnije za Božić 2007. trebali useliti u svoje poslovne prostore – ističe direktor i suvlasnik renomirane dubrovačke tvrtke PGM “Ragusa” Ivo Kralj, te dodaje kako će nova zgrada biti vrhunske kvalitete te istinski spoj klasične i suvremene arhitekture.

Naime, po dovršetku, taj će objekt biti većim dijelom obložen bijelim arhitektonskim kamenom iz Visočana, dok će prizemlje i kantun zgrade biti ostakljeni “metaliziranim staklom” u kojem će se vizualno odražavati okoliš poslovnog centra koji će, po dovršetku tog objekta svakako uveliko dobiti završne, suvremene konture modernog Dubrovnika. Objekt će biti i simboličan spoj s klasikom jer će podsjećati na “lakat” tvrđave Revelin! Inače, svi su projekti usuglašeni s urbanističkim planovima te su ishođene sve nužno potrebne suglasnosti mjerodavnih gradskih i županijskih službi. Kako neslužbeno doznajemo, u objektu će se nalaziti i sjedišta nekih osiguravajućih društava te INA-e i tvrtki – kćeri koje su u vlasništvu PGM “Ragusa”, kao što su npr. “Glavice” i “Glavice Gradnja” kojima je, inače, trenutačno sjedište u Opuzenu. A. KALAJDŽIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr