Uskoro nadmetanje za prodaju 13 gradskih zemljišta

PULA – Gradsko je poglavarstvo na svojoj posljednjoj sjednici donijelo odluku o raspisivanju natječaja za prodaju građevinskih zemljišta na području Mjesnih odbora Stari grad, Štinjan, Monvidal, Šijana i Veli Vrh.

Na prijedlog dogradonačelnice Vesne Petrović jedna parcela na području Starog grada izuzeta je iz odluke, jer prema njenom mišljenju Grad treba preciznije utvrditi što se na tom dijelu može graditi. Osvrnuvši se na taj sporan prostor, Petrović je iznijela prijedlog da se na tom dijelu izgradi parkiralište na koje bi se mogli smjestili automobili koji se trenutno svakodnevno parkiraju iza amfiteatra, dok bi prostor iza Arene trebao biti »rezerviran« isključivo za pješake.

Cijene parcela od 50 do 170 eura Cijena preostalih 13 parcela, ovisno o lokaciji, iznositi će između 50 i 170 eura po četvornom metru. Kako je rečeno, sva gradnja na zemljištima vršiti će se u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, a potencijalni kupci prilikom dobivanja lokacijskih dozvola, dužni su poštivati uvjete planirane komunalne infrastrukture Grada Pule. Javno nadmetanje za prodaju zemljišta će se održati u Komunalnoj palači, o čemu će svi zainteresirani kupci biti prethodno obaviješteni. Oni koji parcelu kupe »odjednom« bez otplate u ratama, ostvaruju popust u iznosu od 10 posto postignute cijene. Poglavarstvo je donijelo odluku i o korištenju četiri gradska prostora na Giardinima na kojima će od 1. lipnja do 30.rujna moći izlagati članovi Udruženja likovnih i književnih stvaralaca. Na tim će se štandovima prodavati autohtoni istarski suveniri što je pohvalila dogradonačelnica, rekavši da će Grad i dalje voditi računa da se turistima u Puli nudi prepoznatljiv istarski suvenir. D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ Izvor: www.GlasIstre.hr

]]>