Valjaonica cijevi Sisak otpušta 300 zaposlenih

SISAK -Broj od 1.550 zaposlenih do kraja godine smanjit će se na otprilike 1.250, najavio je predsjednik Uprave Valjaonice Damir Begović

Valjaonica cijevi Sisak do kraja 2006. godine, uz ulaganje od 10 milijuna eura i zbrinjavanje 300 zaposlenih, može doseći željene kapacitete koji bi joj 2007. omogućili ostvarivanje pozitivnog poslovanja, kazao je predsjednik Uprave Valjaonice, Damir Begović, na Zagrebačkom velesajmu. “Valjaonica je u tri mjeseca od pokretanja proizvodnje prodala 8.500 tona cijevi te poslala ponude za oko 424 tisuće tona”, dodao je Begović naglasivši kako ti podaci potvrđuju da interes za proizvode sisačke Valjaonice postoji. Osim povećanja proizvodnje, pred novom je Upravom i ukupna racionalizacija poslovanja, a spomenutih 10 milijuna eura za investicije u tehnologiju kroz narednih godinu i pol, VCS će osigurati kreditom.

Kreditom će se financirati i zbrinjavanje viška zaposlenih – broj od 1.550 zaposlenih do kraja godine smanjit će se na otprilike 1.250, a procjenjuje se kako će trošak zbrinjavanja iznositi do 4 milijuna dolara. “Uprava će u sljedećih tri do šest mjeseci posebnu pozornost posvetiti pronalaženju strateškog partnera za novi investicijski ciklus, a eventualno spajanje sa Željezarom Split ovisit će o poslovnim rezultatima”, kazao je Begović. Valjaonica će svoje proizvode plasirati na vaneuropska tržišta jer je prodaja na europska tržišta otežana zbog antidampinških mjera Unije, odnosno zaštitnih carina na čelik, koje će se sadašnjih 23, početkom 2006. podići na 38% . (Bankamagazin)