VELIKI USPJEH ZA SIA GUEST!

VELIKI USPJEH ZA SIA GUEST! 48.438 POSJETITELJA (+ 16,5%) NA 56. IZDANJU MEĐUNARODNOG SALONA HOTELJERSTVA I UGOSTITELJSTVA

Rimini, 28. studeni 2006. – Danas je završeno 56. izdanje SIA GUEST, Međunarodni Salon Hoteljerstva i Ugostiteljstva u organizaciji Rimini Fiera pod pokroviteljstvom Federalberghi. 90.000 m² izložbenog prostora u 14 paviljona, uz prisutnost 700 poduzeća podijeljenih u 9 sektora: Velika Oprema za Ugostiteljske Kuhinje; “360° Contract”; “Prostori i Ambijenti”; “Inter Decò”; “Forme i Stilski Detalji”; “Wellness & Cocooning”; “Technology & Building Automation”; “Prostor Bar”; “Foodservice Equipment”. Tržište, ono koje se odnosi na opremanje hotela, koje na nacionalnom nivou broji više od milion soba i više od dva miliona ležajeva u više od 33.550 hotela, tržište koje je prešlo ukupni godišnji promet od 30 milijardi eura.

Za SIA GUEST 2006. zaključni su rezultati izvanredni: 48.438 profesionalnih posjetitelja (+ 16,5% u odnosu na izdanje 2004., izdanje koje je imalo istu izložbenu strukturu s velikom opremom; 2005. je bilo 31.639 posjetitelja) s porastom stranih posjetitelja za 14,3% (uvijek u odnosu na 2004.).    Tokom prvog dana Federalberghi je objavio službene podatke Turističkog Opservatorija 2006., najavljujući veoma pozitivnu bilancu za talijanski turizam u ovoj godini, što u brojkama znači gotovo 242 miliona hotelskih noćenja; dok se poslijepodne održao kongres Nacionalnog Komiteta Mladih Hoteljera o budućnosti hotelske ponude: reaktivnost i obrazovanje, obavezne smjernice za dobar uspjeh. Uvijek na planu podataka objavljeno je tokom SIA GUEST istraživanje ManagerItalia o tome što traže talijanski managers u jednom dobrom hotelu. Među prvih pet zahtjeva nalazimo bazen, privatnu plažu, čuvano parkiralište, mogućnost rezervacije putem interneta i wi-fi liniju u sobi.

Srce popratnih događaja na SIA GUEST je zasigurno velika izložba pod nazivom Dormire Altrove – Spavati negdje drugdje. Dizajn neobičnih mjesta, od erosa do letećih suite, u organizaciji Rimini Fiera i suradnji s magazinom Suite i uz stručno vodstvo arhitekta Giuseppe Biondo. Izložba koja se razvila na 5.000 m² paviljona A1, pokazala je devet ideja u realizaciji međunarodno priznatih projektanata: Aldo Cingolani iz Giugiaro Architettura (Fusion hotel), Marcello Ceccaroli (Nebo u jednoj sobi), King & Roselli (Tree house suite), Marco Lucchi (Borderline), Andrea Meirana (Wish you were here!), Simone Micheli (Cheap & Chic, hotel za naše vrijeme), Marco Piva (Luxury Shell), Luca Scacchetti (Šator, san i mrlja grimizno crvene boje) i Studio 63 (Love hotel). Događaj posvećen ‘neuobičajenom ugošćavanju’, gdje su se isprepletali socio-kulturni aspekti, evolucija dizajna i projektiranje, ponovno potvrđujući ulogu sajma SIA GUEST kao referentnog mjesta svijeta koji projektira strukture posvećene ugošćavanju i opservatorija novih moda i stilova života.

Na sajmu SIA GUEST bio je predstavljen projekat ostvarene suradnje između Rimini Fiera kao akademskog partnera Poli.Design – Politehničkog Fakulteta iz Milana, u organiziranju pet postdiplomskih tečajeva koji se obraćaju dizajnerima, projektantima i arhitektima. Govorimo o ‘New Entertainment Design’, posvećen kreiranju i projektiranju inovativnih nočnih lokala; ‘Hotel Experience Design’, orijentiran ka inoviranju zajedničkih prostora u hotelu; ‘Bathroom Design’, posvećen projektiranju ambijenta kupatila u sektoru ugošćavanja; ‘Food Experience Design’, za projektiranje lokala za maloprodaju prehrambenih artikala. SIA GUEST je ugostio radove prvih učesnika tečajeva Hotel Experience Design i Bathroom Design, kao i talk show uz sudjelovanje arhitekata Marco Lucchi, Simone Micheli, Marco Piva i Luca Scacchetti.

Internacionalnost sajma SIA GUEST bila je vidljiva kroz mnogobrojne promocionalne i komercijalne inicijative orijentirane ka zemljama centralne Europe i one orijentirane ka luksuzu. Strane delegacije koje su posjetile sajam bile su iz Arapskih Emirata, Bugarske, Turske, Poljske i Španjolske.   Osim toga, SIA GUEST 2006. je ugostila inicijativu Gospodarske Komore Rimini: VI izdanje Foruma o Turizmu na Mediteranu, posvećen turističkim djelatnicima i koristan za razvijanje novih ekonomskih odnosa između Italije i Zemalja koje se nalaze na obalama Mediterana. Forumu je prisustvovalo sedam stranih delegacija iz Maroka, Tunisa, Egipta, Jordana, Sirije, Turske, Hrvatske.

2007. godine 57. izdanje SIA GUEST održat će se u Riminiju od 24. do 27. novembra.   Istovremeno sa 56. izdanjem SIA GUEST odvijao se i DOMUSLEGNO 2006., Izložba poluproizvoda, graditeljskih komponenti, komplementarnih artikala, gotovih proizvoda za graditeljstvo i uređenje gradova. www.siarimini.it

]]>