Vinkovački sajam – Na sajmu više od stotinu izlagača

VINKOVCI – U okviru popratnih manifestacija 40. jubilarnih Vinkovačkih jesenski jučer je otvorena najznačajnija manifestacija, treći Sajam gospodarstva i obrtništva.

“Želja nam je da Vinkovci, koji će po 40. put postati pozornica na kojoj će se pokazati sjaj i bogatstvo hrvatskog folklora, postanu i mjesto prezentacije hrvatskog gospodarstva i obrtništva, koje u Vinkovcima ima stogodišnju tradiciju”, istaknuo je dr. Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca, u pozdravnom govoru tijekom svečanog otvorenja kojem su, između ostalog, nazočili saborski zastupnici, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, te Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, koji je i otvorio sajam. “Uvjeren sam kako će Vlada Republike Hrvatske svojom politikom i gospodarskim mjerama dovesti gospodarstvo Slavonije na ono mjesto koje ovaj bogati kraj i zaslužuje”, dodao je ministar Čobanković.

Inače, ovogodišnji sajam tematski je vezan uz vino, vinarstvo i vinogradarstvo, a brojni posjetitelji sve do nedjelje od 10 do 19 sati mogu razgledati što je izložilo više od stotinu izlagača iz svih područja poduzetništva, od vinara, obrtnika do velikih bankarskih institucija. Već jučer su u okviru sajma na Poljoprivrednom fakultetu, a u organizaciji Grada Vinkovaca, održana dva okrugla stola – Prezentacija poduzetničko-industrijske zone Jošine i Prezentacija nacrta prijedloga novog Generalnog urbanističkog plana, te okrugli stol u organizaciji LEDA Poduzetničkog centra Vukovarsko-srijemske županije o temi Prekogranična suradnja. Posjetitelji će zahvaljujući Podravci svakog dana moći degustirati i brojne specijalitete, s kojima je ova tvrtka na sajmu već tradicionalno prisutna. Napomenimo za kraj kako će na zatvaranju sajma u nedjelju biti proglašen i najljepši štand. Autor: M.DRAŽIĆ-KARALIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>