Višak radnika nije hrvatska posebnost

HRVATSKA – U novonastaloj situaciji potpuno dereguliranog telekomunikacijskog tržišta, sve jače konkurencije i imperativa brzog uvođenja novih tehnologija, T-Hrvatski telekom rukovodio se poslovnim razlozima pri donošenju Programa zbrinjavanja viška radnika, kazala nam je direktorica Sektora korporativnih komunikacija T-HT-a Alemka Lisinski.

Dodala je da T-HT jednostavno mora učiniti sve da zadrži svoju tržišnu poziciju i konkurentnost jer jedino na taj način dugoročno čuva stabilnost, a time i zaposlenost tvrtke. Od ulaska Deutsche Telekoma u T-HT, prije pet godina, T-HT je imao 11.200 zaposlenih, a danas 6600. U tamošnjem sindikatu se boje učestale prakse DT-a da bez stvarne potrebe, uz dobit od dvije milijarde kuna, otpušta radnike u svojim podružnicama. U T-HT-u pak tvrde da je korisnik u središtu njihove cjelokupne poslovne strategije. Njegove povećane potrebe i očekivanja zahtijevaju poboljšanje poslovnih procesa i podizanje razine učinkovitosti, kaže Alemka Lisinski. Osim toga, tvrdi, ti procesi nisu hrvatski specifikum i događaju se u telekomunikacijskoj industriji u cijelom svijetu, a jedna od nužnih mjera je i zbrinjavanje viška radnika koja dugoročno omogućuje i maksimalnu moguću zaposlenost.

Alemka Lisinski napominje da T-HT cijeli proces želi voditi s maksimalnom socijalnom odgovornošću, u dijalogu s radničkim vijećem i socijalnim partnerima, sindikatima. Radi zbrinjavanja 639 radnika T-HT je poduzeo i konkretne korake. Kontaktirane su druge tvrtke da se provjeri imaju li potrebe za profilom struka radnika na listi, a pokušava se pronaći način da jedan dio djelatnika može obavljati samostalnu djelatnost, uz pomoć bivšeg poslodavca. T-HT svoju socijalnu odgovornost ispunjava i otpremninama koje su među najvišima u regiji. Iznose prosječno 270.000 kuna po zaposleniku, što za tvrtku znači trošak od prosječno 320.000 kuna. Najavljeni otkazi, prema kojima bi do kraja 2007. iz T-HT-a, trebao otići svaki treći radnik od njih ukupno 6600, podijelili su i T-HT-ove sindikate. Marinko Petković Izvor: Vjesnik www.vjesnik.hr

]]>