Više od šest milijuna kuna pojest će industrijska zona

NAŠICE – Planirana izdvajanja Grada Našica u gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2006. godini bit će 12,515.000 kuna. Zadani projekti ulaganja realizirat će se dijelom iz komunalnog doprinosa i priključnih taksi građana, a dijelom iz proračuna.

Ukupan iznos angažiranih proračunskih sredstava je 8.645.000 kuna, od kojih će najviše biti izdvojeno za izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, otkup zemljišta i projektnu dokumentaciju za nogostupe i ceste u našičkim ulicama i pojedinim prigradskim naseljima. Jedan od kapitalnih projekata je gradnja javnoprometnih površina, te vodovoda i kanalizacije u industrijskoj zoni. Vrijednost investicije je 6,3 milijuna kuna. – Industrijska zona nam je investicijski prioritet i najveću ćemo pozornost dati zahvatima u zoni. Ulaganja su velika, no očekujemo da ćemo uz državnu potporu i maksimalan angažman gradskih sredstava realizirati zacrtane radove. Ugovoreni su radovi za gradnju vodovoda i kanalizacije, a nakon toga bit će i za struju i cestu – rekao je gradonačelnik Našica Zdravko Rončević. U ovoj godini Grad planira urediti nogostupe u Zvonimirovoj, Nazorovoj, Lisinskovoj, Radićevoj i Sokolskoj ulici u Našicama. Prema planovima, trebala bi se urediti cesta u Mojmiru i Dudiću u Našicama, a koja zbog uništenosti zahtijeva kompletnu rekonstrukciju, koja se procjenjuje na 402.000 kuna.

Od većih zahvata planira se izgraditi kanalizacija u našičkim ulicama Gajić, Đure Đakovića i Zdravka Hermana, koja će dobiti cestu i vodovod. Na podizanje komunalnog standarda u prigradskim naseljima gradski oci planiraju potrošiti oko 2,1 milijun kuna. Od tog novca na zahvate će se potrošiti 1,7 milijuna kuna, a preostalo na “papirologiju”. U planu je adaptacija nogostupa u Lili i Velimirovcu, asfaltiranje ceste u Makluševcu i odvojka Radićeve u Velimirovcu, u kojem će se izgraditi i ulični vodovod i plinovod. Do kraja godine planirana je i izgradnja kanalizacije u Markovcu Našičkom, u vrijednosti 900.000 kuna, i nakon industrijske zone to je sljedeća najskuplja investicija. Autor: S.FRIDL Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>