Vladimir Žmak – novi pročelnik Odjela za prostorno uređenje?

PULA – Izgleda da je unutar vladajuće gradske koalicije postignut dogovor o tome tko će se ubuduće nalaziti na čelu Odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalni sustav i imovinu Grada, zapravo, najvećeg i najznačajnijeg gradskog upravnog tijela.

Prema nama dostupnim informacijama, na to će mjesto doći ekonomist Vladimir Žmak, viši savjetnik Hrvatskog fonda za privatizaciju u uredu u Puli, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Uljanika. Pojašnjenje i potvrdu informacije potražili smo od pulskog gradonačelnika Valtera Drandića, a on nas je najprije izvijestio da su za mjesto pročelnika rečenog odjela stigle, zapravo, dvije molbe. Jednu je poslao Žmak, a drugu Ingrid Paljar, arhitektica iz Urbisa. Zadovoljan sam kvalitetom obje ponude, jer su oba kandidata stručnjaci u svom području, poručio je Drandić. Nije ništa unaprijed dogovoreno, nastavio je, a što se tiče Vladimira Žmaka mogu samo ponoviti da je on jedan ozbiljan kandidat čija će se ponuda uzeti u razmatranje. Iako natječaj za pročelnika završava s današnjim danom (utorak), gradonačelnik napominje da će Poglavarstvo pričekati do konca tjedna ukoliko još koja ponuda stigne poštom. Do sada je pristiglo 15-ak ponuda za sva pročelnička mjesta. U svakom slučaju, Drandić tvrdi da će Poglavarstvo o pristiglim ponudama na natječaj za izbor pročelnika raspravljati najranije idućeg tjedna.

Jučer smo nazvali i Žmaka koji nam je samo potvrdio da je poslao ponudu za mjesto pročelnika Odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalni sustav i imovinu Grada. Na pitanje zašto se odlučio javiti na natječaj, kratko je odgovorio da nisu u pitanju javni razlozi. Mjesto pročelnika je javno, ali razlozi zbog kojih se javljam na natječaj nisu, pojasnio je Žmak. Bilo kako bilo, podsjetit ćemo da je prema, dakako neslužbenom dogovoru unutar vladajuće gradske koalicije IDS-a, SDP-a i HSU-a, odlučeno da svaka od triju stranaka dobije po dva pročelnika, što ne znači da pročelnici nužno moraju biti i članovi stranaka. Tako bi, nazovimo to tako, u kvoti IDS-a bio spomenuti najveći gradski odjel na čijem čelu bi se nalazio Žmak te Odjel za kulturu koji bi vodila Klara Udovičić. HSU bi imao pravo na Odjel za brigu o djeci, odgoj, osnovno i srednje školstvo, sport i tehničku kulturu, a čiji bi pročelnik bio Nevio Prenc. Na čelu Odjela za socijalnu skrb i zdravstvo bila bi imenovana Silvija Hrelja, također iz redova HSU-a. Vera Radolović iz SDP-a postala bi tako pročelnica Odjela za proračun i gospodarstvo, a njezin stranački kolega Vinko Knez Odjela za lokalnu samoupravu. N. IVANOVIĆ Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>