Vlastita obiteljska kuća san je većine ljudi!

Projekti zidanih kuća s ponudom materijala za izgradnju.

Vlastita obiteljska kuća san je većine ljudi, posebice u trenutku širenja obitelji koja zahtijeva samo svoj prostor, samo svoju slobodu, svoj mir. Stoga se o gradnji kuće dugo razmišlja, polako se stvaraju tehnički i financijski preduvjeti za pokretanje životno važne investicije.

Koliko prostran treba biti budući dom, kako bismo ga željeli oblikovati, koje osnovne materijale za gradnju upotrijebiti, koliko sve to košta, imamo li se uopće na koga osloniti u tom nepredvidivom i rizičnom poduhvatu?

Na tržištu u Hrvatskoj danas postoji mnogo gotovih, odnosno tipskih kuća, kao i građevinskih materijala za gradnju kuća s individualno osmišljenim projektima, stoga je potencijalnom kupcu sve teže odabrati onaj „pravi put“ kojim bi svoju ideju pretvorio u topli dom za obitelj.

Projektni ured Magnituda Projekt d.o.o. pomaže Vam stoga u realizaciji gradnje Vaše obiteljske kuće, bazirane na Ytong sustavu gradnje, koji iz godine u godinu okuplja sve više poklonika. Razvili smo dvadeset i četiri tipa obiteljskih kuća različitih veličina i fleksibilnih tlocrta.

U paketu Vam nude kompletan građevinski materijal nosivih i pregradnih zidova, kao i međukatnih i krovnih konstrukcija, zajedno s projektnom dokumentacijom potrebnom za ishođenje dozvola za gradnju. Kuće je moguće po želji investitora izmijeniti i prilagoditi okolišu, kao i regiji u kojoj se gradi, a rezultat je brža i jeftinija izrada projektne dokumentacije i gradnje. Među rijetkima smo koji nude i gratis uslugu prijevoza do Vašeg gradilišta!

OBITELJSKE KUĆE

Svi projekti obiteljskih kuća iz ovog kataloga kvalitetno su projektirani u skladu sa najnovijom hrvatskom zakonskom regulativom, ali i slijedeći svjetske trendove o zaštiti okoliša i uštedi skupocjene energije za grijanje i hlađenje objekata.

Nakon iznimno brze i jednostavne izgradnje, kuća je u konačnici stopljena s prirodnim okolišem, Ytong proizvodi proizvedeni su isključivo od prirodnih sirovina, što doprinosi vrijednosti kuće i za buduće generacije kojima će ekologija biti jedan od osnovnih preduvjeta kvalitetnog življenja.

Siguran od vlage i ostalih vanjskih utjecaja, vrhunski zaštićen od požara i potresa, a nadasve s ugodnom mikroklimom u prostoru, ovakav dom postaje oaza svake obitelji na neograničen broj godina.

Suvremen način zidanja Ytong građevinskim materijalom istovremeno je i jedan od najekonomičnijih sustava gradnje jer zbog odličnih toplinskih svojstava Ytong materijala, kuće građene njime ostvaruju i do 50 % veću uštedu toplinske energije u odnosu na klasičnu gradnju.


KONSTRUKCIJA OBITELJSKIH KUĆA

Konstrukcija kuća sastoji se od: vanjskih, nosivih Ytong zidova debljine 30 ili 40 cm koji za cijelu Hrvatsku osiguravaju izvanrednu toplinsku izolaciju; zatim unutrašnjih, nosivih Ytong zidova debljine 25 cm, te pregradnih zidova debljine 15 cm.
Stropovi, krovovi i strehe izvode se od nosive konstrukcije BIJELI STROP debljine 15 cm.
Obiteljske kuće koje se grade od izuzetno zdravog, ekološkog Ytong materijala, odličnih termoizolacijskih, mikroklimatskih i akustičnih svojstava, pri korištenju će vlasniku štedjeti od 30 do 50% energije za grijanje, odnosno hlađenje, a kod NISKOENERGETSKE KUĆE i daleko više.


MALE KUĆE

Novost u našoj ponudi su male kuće površine 15 – 30 m², koje mogu služiti kao kuće za odmor i privremeni boravak ili gospodarske građevine na poljoprivrednom zemljištu.


IMATE SVOJ PROJEKT?

Ukoliko Vam ne odgovara niti jedan od ponuđenih projekata kuća iz ovog kataloga, gradnja Vaše obiteljske kuće u Ytong sustavu moguća je i prema Vašem projektu, uz našu besplatnu izradu specifikacije potrebnog Ytong materijala s ponudom.

PAKET OBITELJSKA KUĆA

U cijeni paketa:

 • građevinski materijal za izgradnju kompletne zidane konstrukcije kuće uključujući sve zidove, međukatnu i krovnu konstrukciju

Besplatno uz paket:

 • idejni projekt za rješenje o uvjetima građenja
 • glavni projekt
 • prilagodba projekta različitim stupnjevima energetske učinkovitosti
 • manje preinake projekta
 • tehnička podrška tijekom projektiranja i izgradnje
 • dvd s uputama za gradnju
 • instruktor za gradnju
 • prijevoz materijala na gradilište

DETALJNIJI OPIS PAKETA OBITELJSKA KUĆA

U CIJENI PAKETA

U cijeni navedenoj uz svaku kuću sadržan je građevinski materijal za izgradnju kompletne konstrukcije kuće:

 • blokovi i ploče za izgradnju svih nosivih i pregradnih zidova,
 • Ytong elementi za betoniranje bez oplate, tj. kutni elementi s rupom, za vertikalne serklaže, i “U” i “L” elementi za horizontalne serklaže i nadvoje,
 • međukatna i krovna, nosiva konstrukcija BIJELI STROP s armaturom (osim serklaža),
 • tankoslojni Ytong mort za zidanje svih zidova i gletanje gornje površine krovnih i stropnih konstrukcija od BIJELOG STROPA

CIJENA PAKETA JE FIKSNA GODINU DANA OD POTPISA KUPOPRODAJNOG UGOVORA I SADRŽI PDV.

Besplatno uz paket:

 • idejni projekt za rješenje o uvjetima građenja za odabranu OBITELJSKU KUĆU
 • glavni projekt (arhitektonski projekt s troškovnikom, projekti statike, instalacija vodovoda i kanalizacije, projekt jake i slabe struje i gromobrana) u 3 primjerka te dio izvedbene dokumentacije za gradilište, sve prilagođeno parceli KUPCA (nagib terena, orijentacija, ulaz i dr.)
 • prilagodba projekta različitim stupnjevima energetske učinkovitosti – preinaka projekta za izvedbu vanjskih zidova blokom 40 cm sa ili bez dodatne izolacije
 • manje promjene tipskog projekta prema želji kupca (promjena namjena prostorija, položaja pregradnih zidova, položaja i veličine otvora /prozori i vrata/, proširenja otvora u nosivim zidovima)
 • veće promjene projekta uz minimalnu doplatu projektantu (podrum, garaža, vanjsko stubište i dr.)
 • tehnička podrška – naš tim Vas prati kroz cijeli proces projektiranja i izgradnje
 • DVD instruktivni materijal s uputama za gradnju
 • Ytong instruktora koji dolazi na gradilište KUPCA i pokazuje izvođačima kako se pravilno gradi s Ytong materijalom
 • prijevoz i iskrcaj kompletnog Ytong materijala na gradilište osim na otoke s trajektnim prijevozom
 • nakon što KUPAC ishodi RJEŠENJE O UVJETIMA GRAĐENJA, MAGNITUDA PROJEKT d.o.o. mu preporučuje partnerske tvrtke – izvođače za gradnju kuće, koji ovisno o svojim slobodnim terminima, nude izgradnju kuće do faze koju KUPAC želi s njima ugovoriti (konstrukcija, ROH BAU ili “ključ u ruke“)

ENERGETSKA UČINKOVITOST U GRADITELJSTVU

Vjerojatno u ovim vremenima poskupljenja, ali i nedostatka energije, razmišljate o tome da i Vaša kuća bude energetski što manje ovisna, odnosno rastrošna, a da je k tome komforna, ugodna za život, izgrađena od zdravih, ekoloških građevinskih materijala?

Sve Vam to osigurava Ytong sustav gradnje. Pojedini tipovi naših OBITELJSKIH KUĆA mogu se prilagoditi niskoenergetskim zahtjevima gradnje uz manje ili veće promjene, dok su neke od kuća u osnovi projektirane kao takve.

Niskoenergetski standard građevine zahtjeva energetsku potrošnju za zagrijavanje prostora od maksimalno 40 kWh/m2 neto stana godišnje ili 3 l lož ulja po m2 pa se niskoenergetska kuća naziva još i „trolitarska kuća“ (prosječna obiteljska kuća građena klasičnim materijalima troši gotovo 150 do 250 kWh/m2 godišnje). Niskoenergetska arhitektonska koncepcija uključuje maksimalno korištenje sunčeve energije, a traži se i posebna organizacija prostora. Primarni se stambeni prostori trebaju orijentirati na jug, tj. na povoljnije osunčane strane. Naravno, to ovisi o mogućnostima orijentacije građevine na parceli.

Na krovu je predviđena mogućnost ravnog zelenog krova – trave, a moguće je prema željama investitora izvesti i kosi krov s fotonaponskim ćelijama za grijanje sanitarne vode. Svi ostali elementi (stolarija i dr.) moraju biti prilagođeni zahtjevu niskoenergetske kuće, tj. koeficijenti «U» svih tih elemenata moraju biti adekvatni ovom zahtjevu.

Primjenom aktivnih sustava za akumuliranje sunčeve energije, pretvornicima za zagrijavanje potrošne vode i proizvodnju električne struje postižemo dodatnu energetsku pokrivenost potrošnje koja može i premašiti vrijednosti zahtijevane propisima.

Niskoenergetska kuća/stan može se uz dodatne investicije (ventilacioni sustav za recirkulaciju zraka i dodatnu toplinsku izolaciju, fotonaponske ćelije i dr.) pretvoriti u tzv. «pasivnu» ili «jednolitarsku» kuću koja troši za grijanje/hlađenje svega 15 Kwh/m2/godišnje ili 1 litru lož ulja/ m2 godišnje.


NISKOENERGETSKA KUĆA

Katna kuća s ravnim krovom vanjski zidovi od Ytong blokova debljine 40 cm troši na zagrijavanje max 40 kWh/m3 ili 3 litre nafte po m2 godišnje 4 spavaće sobe na katu površina: neto: 170,39 m2 bruto: 198,00 m2 obujam: 617 m3

LRA – katna kuća s ravnim krovom u nizu, dvojna ili samostojeća jedinstveni prostor dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje u deniveliranom prizemlju 3 spavaće sobe na katu Neto površina: 94,33 m2 bruto površina: 118,08 m2 obujam: 347 m3 bruto površina: 124,14 m2 obujam: 367 m3

NINA – katna kuća s ravnim krovom tlocrt u obliku slova T veliki dnevni boravak i stambena kuhinja u prizemlju 3 spavaće sobe na katu Neto površina: 99,85 m2 bruto površina: 132,00 m2 obujam: 426 m3 bruto površina: 139,50 m2 obujam: 434 m3

MAJA – katna kuća s ravnim krovom tlocrt u obliku slova L veliki dnevni boravak, blagovanica, kuhinja i radna soba u prizemlju 4 spavaće sobe na katu Neto površina: 127,74 m2 bruto površina: 159,96 m2 obujam: 503 m3 bruto površina: 167,66 m2 obujam: 527 m3

TEA – katna kuća s ravnim krovom, na kosom terenu mogućnost prilagodbe različito strmim terenima 3 spavaće sobe na katu neto površina: 145,22 m2 bruto površina: 176,20 m2 obujam: 537 m3 bruto površina: 184,474 m2 obujam: 563 m3

ELA – prizemna kuća rezvedenog krovišta i tlocrta s garažom deniveliran prostor dnevnog boravka, blagovanice i kuhinje 3 spavaće sobe neto površina: 152,29 m2 bruto površina: 182,31 m2 obujam: 713 m3 bruto površina: 188,28 m2 obujam: 732 m3

VITA – katna kuća s jednostrešnim kosim krovom velika šesterosobna kuća za veću obitelj mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova nagib krova: 9° neto površina: 179,60 m2 bruto površina: 210,00 m2 obujam: 704 m3 bruto površina: 218,40 m2 obujam: 727 m3

MIA – katna kuća s dvostrešnim kosim krovom, na kosom terenu velika peterosobna kuća s garažom mogućnost prilagodbe različito strmim terenima nagib krova: 6° neto površina: 180,22 m2 bruto površina: 217,98 m2 obujam: 699 m3 bruto površina: 226,94 m2 obujam: 721 m3

MARTA – kontinentalna vikendica prizemnica s tavanom zajednički prostor dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice 2 spavaće sobe nagib krova: 30° neto površina: 47,92 m2 bruto površina: 60,37 m2 obujam: 251 m3 bruto površina: 63,53 m2

IVANA – prizemna kontinentalna kuća veliki zajednički prostor dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje fleksibilan tlocrt nagib krova: 30° neto površina: 92,37 m2 bruto površina: 112,58 m2 obujam: 5171 m3 bruto površina: 117,22 m2 obujam: 523 m3

KATARINA – katna kontinentalna kuća manja obiteljska kuća mogućnost jednostavne prilagodbe za izgradnju dvojnog (polugrađenog) objekta nagib krova: 30°/33° neto površina: 93,17 m2 bruto površina: 116,83 m2 obujam: 341 m3 bruto površina: 122,95 m2 obujam: 354 m3

DORA – manja katna obiteljska kontinentalna kuća mogućnost gradnje kuće u nizu, dvojne ili samostojeće izvrsno organiziran četverosobni stan na dvije etaže nagib krova: 30° neto površina: 100,38 m2 bruto površina: 133,46 m2 obujam: 417 m3 bruto površina: 140,18 m2 obujam: 440 m3

SNJEŽANA – katna kontinentalna kuća šesterosobna kuća za veću obitelj fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova nagib krova: 30° neto površina: 132,42 m2 bruto površina: 164,69 m2 obujam: 457 m3 bruto površina: 172,41 m2

LUCIJA – prizemna kontinentalna kuća prostrana četverosobna kuća s garažom fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija četverostrešni kosi krov deniveliran prostor dnevnog boravka nagib krova: 30° neto površina: 152,29 m2 bruto površina: 182,31 m2 obujam: 807 m3 bruto površina: 188,28 m2 obujam: 822 m3

DIANA – katna kontinentalna kuća velika šesterosobna kuća za veću obitelj mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova nagib krova: 30° neto površina: 158,74 m2 bruto površina: 206,66 m2 obujam: 589 m3 bruto površina: 214,90 m2 obujam: 613 m3